| Vesti | Hardver | EK predstavlja Vector² vodene blokove za ASUS ROG Strix karte
Hardver EKWB

EK predstavlja Vector² vodene blokove za ASUS ROG Strix karte

Iz kompanije EKWB dolazi nova serija proizvoda za tečno hlađenje ASUS ROG Strix RTX grafičkih karti. RTX 3080, 3080 Ti i 3090 ROG Strix kartice dobijaju svoj Vector² vodeni blok sa pasivnim bekplejtom, novim sinergističkim aktivnim bekplejtom i drugim estetskim delovima za prilagođavanje vašeg Strix GPU-a serije 30 prema sopstvenim željama.

EK-Quantum Vector² Strix RTX 3080/3090 D-RGB je kompletno rešenje za tečno hlađenje uključujući novi vodeni blok Vector², pozadinu od crno eloksiranog aluminijuma i mehanizam za montažu. Treća generacija Vector engine-a za hlađenje kombinuje mlaznu ploču sa 3D mašinski obrađenim Plexi umetkom radi poboljšanja distribucije protoka i termičkih performansi.

Ovaj novi motor za hlađenje je i dalje zasnovan na Open Split-Flow dizajnu, koji se pokazao kao povoljno rešenje za GPU vodene blokove. Karakteriše ga nisko hidraulično ograničenje protoka, što znači da se može koristiti sa slabijim pumpama za vodu ili pumpama koje rade na podešavanjima male brzine, a da i dalje postiže vrhunske performanse.

Velika pažnja je stavljena na postizanje simetričnog domena protoka korišćenjem unutrašnjeg mosta do sekundarnih komponenti. Ovo je urađeno da bi se obezbedilo hlađenje sekundarnih komponenti bez žrtvovanja distribucije protoka preko GPU jezgra. Svi vodeni blokovi Vector² GPU-a koriste debelu bakarnu hladnu ploču od 11 mm sa direktno pričvršćenim acetal terminalom i robusnim jednim o-prstenom na vrhu.

Ova jednostavna konstrukcija pruža samopouzdanje tokom prilagođavanja i održavanja. Dve karakteristične i jedinstvene D-RGB opcije osvetljenja su sada dostupne da dopune izbor materijala za proizvod, Nickel + Plexi i Nickel + Acetal. Obe verzije uključuju pozadinu od crno anodiziranog aluminijuma i bazu koja je CNC obrađena od niklovanog elektrolitičkog bakra.

Na Plexi verziji, D-RGB LED osvetljenje je raspoređeno na najdužoj ivici vodenog bloka radi poboljšane uniformnosti i osvetljenosti. PCB i diode su skrivene u čistoj aluminijumskoj ekstruziji. Na verziji Acetal, gusta D-RGB LED traka osvetljava liniju razdvajanja istaknutog elementa sa obe strane bloka.

Ovaj suptilan efekat omogućava živopisne prikaze boja dok blok ostaje potpuno crn. Taktilni magnetni poklopci se koriste za prikrivanje šrafova terminala, što omogućava rotiranje brendiranja kada je GPU obrnut u kućištu.

EK-Quantum Vector² Strix RTX serija rešenja za hlađenje je dostupna po sledećim cenama – 239.90€ (D-RGB Nickel + Plexi, D-RGB Nickel + Acetal), 389.90€ (ABP Set D-RGB – Nickel + Plexi, ABP Set D-RGB – Nickel + Acetal), 189.90€ (ABP D-RGB – Nickel + Plexi, ABP D-RGB – Nickel + Acetal), 44.90€ (Backplate – Silver, Backplate – Nickel), kao i 19.90€ (ABP Side Cover – Silver, ABP Side Cover – Nickel).

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu…