| Vesti | Hardver | EK lansirao PCIe 4.0 X16 Riser kabl
Hardver EKWB

EK lansirao PCIe 4.0 X16 Riser kabl

Iz kompanije EKWB nam dolazi zasebni PCIe 4.0 X16 riser kabl. Čelnici navode da je ovaj visokobrzinski kabl kompatibilan sa svim modernim matičnim pločama. Ovo uključuje one bazirane na Z590, Z690, X570 i B550 čipsetima.

Testiran je sa RX6000 serijom AMD GPU-ova, kao i RTX 30 serijom NVIDIA GPU-ova. Iako je u pitanju pravi PCIe 4.0 riser kabl, i dalje je kompatibilan sa PCIe 3.0 standardom. Ovaj brzi 4.0 GPU riser kabl ima poboljšanu individualni PCIe metalnu zaštitu koja blokira neželjene EMI/RFI i smetnje između kanala.

EK-Loop PCI-E 4.0 Riser kabl je dizajniran da odgovara diferencijalnoj impedansi PCIe od 85 oma. Signali koji putuju između matične ploče i GPU-a se usklađuju na odgovarajućoj frekvenciji bez ikakvih kondenzatora u kablu koji bi predstavljali potencijalnu tačku kvara i rezultirali manje kompaktnim riser-om.

Pozlaćeni PCB od 4 sloja je izabran za najbolji integritet signala i životni vek proizvoda. Dizajniran je sa čvrstim PCB/kablovskim spojevima kako bi se osigurala povećana izdržljivost. Dugačak je 200 mm i lako se savija zahvaljujući fleksibilnom oklopu svojih žica. Fleksibilnost je izuzetno korisna u tesnim scenarijima kao što su kućišta malog formata (ITX). Ima konektor pod pravim uglom od 90° sa rezom.

Cena EK-Loop PCI-E 4.0 Riser kabla je oko 57 evra.

 

Izvor: EKWB

 

Komentarišite na forumu…