| Vesti | Hardver | Drama oko Gigabyte-ovih revizija
Hardver

Drama oko Gigabyte-ovih revizija

Gigabyte Revizije

Proteklih nedelju dana smo bili svedoci male drame oko Gigabyte-ovih revizija istih matičnih ploča. Proizvođač je očigledno oslabio novije revizije od nekih matičnih ploča. Iako je Gigabyte često ispravljao greške i unapređivao svoje matične ploče sa pojavom novih revizija, neke budžet matične ploče nisu doživele istu subdbinu.

B85M-HD3 je jedna od tih matičnih ploča gde revizija 1.0 ima naponsku sekciju sa više faza, drugi PWM čip, MOSFET-ove sa većom amperažom i na kraju krajeva, vidno različit izgled od revizije 2.0. Javnost i korisnici ove vesti naravno nisu lepo prihvatili, a mi se pitamo kako je Gigabyte mislio da će im ovakav potez proći nezapaženo? 

IT industrija trpi sve manje zarade, tržište je nemilosrdno i očekivano je da će konkurencija upotrebiti sve u svoju korist. Dodatni problem stvaraju i prodavnice računarske opreme koje ne vode računa o tačnim modelima, tj. revizijama matičnih ploča, pa čak iako su neki korisnici upućeni u problematiku, na kraju završe sa oslabljenim pločama.  

  

Gigabyte Revizije

 

Ova „vest“ se prvi put pojavila na holandskom Hardware.info sajtu i nije trebalo puno vremena da članak obiđe ceo svet. Uostalom, za detaljnije informacije pogledajte izvorni materijal, ali englesku verziju na Guru3D portalu.

 

Izvor: Guru3D