| Vesti | Hardver | Apple sprema novi MacBook Air od 12 inča
Hardver

Apple sprema novi MacBook Air od 12 inča

Apple MacBook Air

Apple sprema novi ultra tanki MacBook Air sa dijagonalom ekrana od 12 inča, a na raznim web sajtovima se priča da će imati „Retina“ displej, kao i da će po prvi put na tržište uvesti neke nove tehnologije.

Predstojeći MacBook Air bi trebao da ima najnoviji Intel-ov Core M „Broadwell-U“ čip, SoC koji na jednom čipu kombinuje dual-core Broadwell CPU sa grafikom i dual-channel DDR3L IMC uz TDP od svega 15W.

Zahvaljujući ovako niskoj potrošnji čipa, razni izvori navode da će novi MacBook Air biti mnogo tanji i lakši od aktuelnih modela, kao i da će imati izdržljivu bateriju. Pretpostavlja se da za hlađenje neće koristiti ventilatore, pa će pritom biti i veoma tih. 

 

Kako glasine kažu, Apple je morao da odustane od nekih priključaka jer će novi MacBook Air za njih biti previše tanak. Tako su se navodno rešili i 3.5” audio interfejsa, pa će ovaj notebook imati jedan MagSafe magnetni port za punjenje, kao i USB 3.1 priključak sa protokom od 5Gb/s, a možda čak i 10Gb/s. Novi MacBook Air će biti prvi računar sa USB 3.1 konektorom tipa C, gde će priključak moći da ima obe orijentacije. Takođe se očekuje da će biti prisutan i Thunderbolt port.

 

Apple MacBook Air 1 T Apple MacBook Air 2 T Apple MacBook Air 3 T

 

Ono što se definitivno ne zna je kolika će biti cena novog MacBook Air računara. Sklapanje ovako tankih uređaja nije jednostavno i Apple će za proizvodnju sigurno morati da plati više, pogotovo ako će biti i „Retina“ displeja u računici.

Apple MacBook Air od 12 inča je prvobitno trebao da se pojavi na tržištu u drugom ili trećem kvartalu 2014. Međutim, izvori navode da je lansiranje novog proizvoda odloženo, jer Intel nije bio u mogućnosti da isporuči „Broadwell“ procesore tokom ove godine.

 

Izvor: TechPowerUp, KitGuru

 

Komentarišite na forumu