| Vesti | Hardver | Cubitek otkriva XL Tank kućište
Hardver

Cubitek otkriva XL Tank kućište

cubitek

Kompanija Cubitek otkriva svoje treće PC kućište visoke klase za igrače, model XL Tank. I ako ima XL u svom nazivu, ovo je ATX midi kućište sa dimenzijama od 230 (Š) x 490 (V) x 525 (D) mm. Napravljeno je od debljih slojeva čelika koji čine osnovni okvir, dok su sami paneli napravljeni od aluminijuma. Kućište poseduje standardni enterijer sa nosačem matične ploče koja poseduje rupu na mestu gde se nalazi CPU socket radi lakšeg montiranja CPU kulera.

30a

 

Tu su i rupe za bolji menadžment kablova. Kućište poseduje i vertikalni nosač koji će držati bilo koju dužu grafičku kartu na mestu da ne bi doslo do krivljenja slota ili same matične ploče.

 

30c

 

Od spoljašnih ležišta za uređaje tu su četiri od 5.25″, a jedan od njih se može pretvoriti u 3.5″. Unutar kućišta možemo pronaći čak šest ležišta za diskove od 3.5″.

 

30d

 

Za protok vazduha su se pobrinuli vetilatori, jedan veliki prednji usisni od 230mm, jedan zadnji izduvni od 140mm, a moguće je dodati i dva opciona na samom vrhu kućišta od 140mm.

 

30e

 

Prednji panel je pozicioniran na vrhu, a poseduje dva USB 3.0 porta, pored e-SATA i audio portova. Dve rupe sa zadnje strane kućišta potvrđuju podršku za vodeno hlađenje.

Cubitek nije objavio cenu, a ni vreme kada će ovaj model biti dostupan na tržištu.

 

Izvor : techpowerup

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar