| Vesti | Hardver | Cooler Master V8 GTS
Hardver

Cooler Master V8 GTS

CM V8 GTS

Brži, bolji, jači!

 

Već smo testirali jedan kuler koji je imao kombinaciju heatpipe-ova i vertikalnih vapor chamber-a. U pitanju je bio COOLER MASTER TPC 800 CPU kuler. Tada smo konstatovali da je CM napravio hrabar korak uvođenjem vertikalnih parnih komora u svet CPU kulera.

Sa Cooler Master V8 serijom kulera smo se takođe družili – izađemo u grad, popijemo piće isl. Šalu na stranu, CM je predstavio svoj novi kuler za procesor pod imenom “V8 GTS”.

Reč je o kuleru koji baš kao i TPC800 kombinuje „vruće“ cevi i vertikalne parne komore i tako “skida” temperaturu sa procesora.

 

 

Sa fotografija je jasno da je CM V8 GTS zadržao odličan dizajn koji je po svemu sudeći inspirisan nekim super automobilom.

 

CM V8 GTS 1 T CM V8 GTS 2 T
   
CM V8 GTS 3 T CM V8 GTS 4 T

 

Obavezno “čekirajte” i ovaj video materijal:

 

 

U paketu dolaze i dva high airflow 140mm ventilatora. Ovi ventilatori su opremljeni sa novom generacijom ležajeva – POM. Pored toga što su otporni na prašinu (ležajevi), CM je najavio da je njihov radni vek neverovatnih 160.000 časova.

 

CM V8 GTS ventilatori

 

Životni vek je produžen zahvaljujući jedinstvenom samopodmazivajućem dizajnu ležajeva, ali i dizajnu koji omogućava malo trenje.

 

CM V8 GTS stvarno odlično izgleda u kućištu:

 

CM V8 GTS 6

 

Cooler Master inženjeri su najviše vremena proveli u izučavanju toga kako da na najefektniji mogući način prenesu toplotu sa procesora na hladnjak. Nova CM tehnologija, pod imenom HVC ima taj zadatak.

 

CM V8 GTS HVC

 

Vertikalna parna komora prima toplotu sa HVC heatspreader-a CM V8 GTS kulera. HVC heatspreader je napunjen sa tečnošu koja ima zadatak da cirkuliše i na taj način se efektivno “skida” disipacija sa željenog izvora toplote, u našem slučaju procesora. 

 

CM V8 GTS 5

 

Odatle se dalje toplota prenosi na vruće cevi koje su u direktnom kontaktu sa HVC površinom, i sve što ostaje u ovom procesu je da ventilatori ohlade listove V8 GTS kulera, a samim tim i procesor. Zahvaljujući tome V8 GTS kuler može da ohladi procesore sa TDP-om do 250W.

Očekivana maloprodajna cena CM V8 GTS u Evropi je oko 79 eura.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar