| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavio Storm Stryker kućište
Hardver

Cooler Master predstavio Storm Stryker kućište

uvodna

Cooler Master je nedavno predstavio novi dodatak Storm seriji proizvoda namenjenih igračima – Cooler Master Storm Stryker. Stryker je full tower kućište izrađeno od čelika u kombinaciji crne i bele boje i u koje je moguće spakovati i adekvatno ohladiti i najjače grafičke karte današnjice, a zahvaljujući ručki na vrhu kućišta, kompjuter je lako nositi sa jednog lan party-ja na drugi.

 

Cooler Master Storm Stryker je baziran na Storm Trooper kućištu (čiji test možete pogledati na ovom linku) i dizajniran tako da zadovolji specifične potrebe igrača. Stryker može u svoju unutrašnjost lagodno da smesti i najduže grafičke karte (kao što su NVIDIA GTX 680 i Radeon HD 7970) u quad SLI i CrossFireX konfiguracijama, a zahvaljujući perforiranoj prednjoj strani i prisustvu čak četiri ventilatora (2×120 mm napred, 1x200mm na vrhu i 1x140mm pozadi), računar koje ovo kućište bude “udomilo“ biće i adekvatno ohlađen. Naravno, prisutni su i filteri za prašinu, koji se vrlo jednostavno skidaju.

 

CMSTRYK 01

CMSTRYK 02 TCMSTRYK 03 T

 

Unutrašnjost kućišta je bele boje (što je prijatna promena u odnosu na crnu boju) i omogućava montažu matičnih ploča microATX, ATX i XL-ATX dimenzija. Prisutno je i deset otvora za montažu dodatnih kartica. Nosač matične ploče je izrađen po današnjoj modi, sa otvorima za cable managment i jednostavnu montažu procesorskog kulera. U ovo kućište je moguće ugraditi maksimalno devet 5,25″, osam 3,5″ i čak trinaest 2,5-inčnih uređaja. Dodatno, Cooler Master se postarao da se 5,25/3,5-inčni combo kavezi jednostavno rotiraju i vade, što olakšava montažu uređaja i manipulaciju unutrašnjim prostorom kućišta. Kao kuriozitet, prisutna je i unutrašnja kutija za alat i Storm Guard sistem za fiksiranje periferija.

 

CMSTRYK 04 TCMSTRYK 05 T
CMSTRYK 06 TCMSTRYK 07 T

 

Spolja, korisnika čeka već pomenuta ručka za jednostavan transport kućišta, 2,5-inčni X-Dock (koji omogućava jednostavno povezivanje HDD i SSD uređaja), po dva USB 2.0 i 3.0 porta, audio ulaz i izlaz i kontroler brzine rotacije ventilatora. Da bi izradio Strykera, Cooler Master je upotrebio gotovo četrnaest kilograma čelika i plastike.

 

CMSTRYK 08 T

 

Cooler Master Storm Stryker se na tržištu očekuje sredinom jula ove godine, po ceni od 160 evra.


Izvor: Cooler Master


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar