| Vesti | Hardver | Cooler Master predstavio M800 gejming seriju
Hardver

Cooler Master predstavio M800 gejming seriju

M800

Stigla je nova gejming serija M800 proizvoda od Cooler Mastera, a iz kompanije je najavljeno da stižu MK850 i MK851 tastature, MH850 headset, MM830 miš, kao i MP860 RGB podloga.

M800 serija proizvoda kombinuje dodatke poput Aimpad tehnologije, skrivenog D-Pada, Focus FX, kao i točkova za preciznost koji si ti kako bi se omogućilo što bolje igračko iskustvo.

„M800 gejming serija nudi najbolje od najboljeg. Ciljamo da podignemo lestvicu sa jedinstvenom tehnologijom i dodacima poput saradnje sa Aimpad, ali i da zauzmemo pozornicu sa svežim dizajnom kako bi se omogućilo premium igračko iskustvo“, navodi Bram Rongen, viši marketing menadžer proizvoda u Cooler Master-u.

Prvo nam stižu tastature MK850 i MK851, koje imaju ugrađenu Aimpad tehnologiju, kao i kompletnu analognu kontrolu, uz osam dugmića, uključujući WASD tastere, koje omogućuju laganu preciznost pri vožnji, letenju, kao i akcionim igrama iz trećeg lica.

Uz Aimpad koji je aktiviran, tasteri na MK851 funkcionišu poput pedale za gas. Rezultat toga je veća kontrola, pogotovo ako upravljate nekim vozilima, pravite manja podešavanja, i korekcije kursa bez da neprestano pritiskate tastere. Umesto toga, blago prisitnite dole kako biste imali laganu kontrolu. Kako je pritisak osetljiv na MK851, Cooler Master je ponudio tastature sa linearnim prekidačima Cherry MX, ili se možete opredeliti za MK850 i uživati u istim karakteristikama i dizajnu bez Aimpada i odabrati između plavih ili braon Cherry MX prekidača.

 

M800 01

 

MK850 i MK851 su opremljeni aluminijumskom pločom od kobalta, posvećenim multimedijalnim i makro tasterima i wrist rest-om, a tu su i dva precizna točka koja rade u tandemu sa ostatkom serije. Točkovi iz serije M800 su alati koji omogućavaju kastomizaciju i prilagođavanje funkcija kroz jedinstvenu softversku platformu. Korisnici mogu programirati  točkove za izvršavanje funkcija kao što je podešavanje jačine slušalica preko preciznog točka na tastaturi, fino podešavanje DPI postavki preko preciznog točkića za slušalice, prilagođavanje RGB osvetljenja tastature koristeći precizni točak na slušalicama i još mnogo toga.

 

M800 02

 

Sledeće u seriji je MM830 miš sa skrivenom D-pad tehnologijom. Četiri integrisana tastera sa niskim profilom pružaju gejmerima jednostavnost pri manevrisanju. Savršen za MMO i MOBA stil igara, četiri tastera u D-pad stilu se mogu pritisnuti brzo kao što možete reagovati pomeranjem palca gore, dole, unazad ili napred. Softver omogućava korisnicima programiranje D-padova, preciznih funkcija točkova i RGB efekata u boji. Ovaj gumeni miš za igranje nalazi se u trajnom PBT kućištu sa punim 16,7 miliona RGB opcija i 96*94 OLED ekranom za prilagođavanje.

 

M800 03

 

Još jedan alat namenjen gejmerskoj populaciji jeste MH850, a ove slušalice poseduju virtuelni 7.1 zvuk, kao i najbolji mogući surround zvuk. Nakon što aktivirate Focus FX tehnologiju kako biste izolovali srednje i visoke tonove, moći ćete da čujete suptilne zvuke kao što su koraci tokom konkurentske igre. Ako se ipak odlučite da isključite Focus FX, bass će se podići, što će doprineti immersive gejming iskustvu. Obloženi su tkaninom i kožnim ušnim jastučićima za udobnost, kontrolama na školjkama, tu su odvojivi USB Tip C i 3.5mm kablovi, fleksibilan boom mikrofon, precizan točak, RGB prilagođavanje, kao i pljosnati dizajn za pravilno skladištenje.

 

M800 04

 

Na kraju imamo RGB dual mousepad, MP860 koji je opremljen specijalno za maratonske gejming sesije, radi što bolje preciznosti i brzih pokreta, a možete ga prevrnuti i koristiti ga za normalne dnevne zadatke. MK850, MK851, MM830, MH850, kao i MP860 RGB Dual Mousepad će biti predstavljeni tokom drugog i trećeg kvartala ove godine, a tu je i feedback program gde će kupci biti u prilici da komentarišu rad ovih proizvoda.

 

Izvor: Cooler Master