| Vesti | Hardver | Cooler Master najavio specijalnu verziju Cosmos II kućišta
Hardver

Cooler Master najavio specijalnu verziju Cosmos II kućišta

CM Cosmos S 25 godisnjica

Kompanija Cooler Master je najavila novi model u svojoj Cosmos seriji. Da bi se proslavila 25. godišnjica kompanije odlučeno je da se napravi specijalna verzija popularnog Comsos II kućišta.

Ono što krasi ovu specijalnu verziju, za četvrt veka postojanja kompanije, su bočne stranice od zakrivljenog ojačanog (kaljenog) stakla koji su deo standardnog paketa. Utisak prilikom otvaranja bočnih stranica je takav da korisnik može pomisliti da otvara vrata nekih luksuznih kola i upravo je na to ciljao Cooler Master kada ga je konstruisao.

Bočne stranice luksuznog izgleda će izaći tokom trećeg kvartala i za standardan Cosmos II model, tako da je Cooler Master mislio i na njih.

 

CM Cosmos II 25 godisnjica 1

 

Pre 20. godina Cooler Master je izbacio je na tržište prvo u potpunosti aluminijumsko kućište – ATC-100 i time pokazao da se razlikuje u moru proizvođača i modela koji su tada bili aktuelni na tržištu. Taj trend sa kućištima od aluminijuma je zadržao do današnjih dana i svo stećeno iskustvo u međuvremenu je upotrebio u izradi specijalnog modela Cosmosa II.

Čak su i drške od brušenog aluminijuma, gornja stranica krije frontalni I/O panel, dok su na prednjem panelu su sakriveni tj. prekrivena mesta za storage uređaje sa hot swap podrškom. I nosač na kojoj će stajati matična ploča je takođe izrađena od aluminijuma.

 

CM Cosmos II 25 godisnjica 2

 

LED osvetljenje se podrazumeva, tako specijalna verzija Cosmos II kućišta poseduje plavo osvetljenje sa LED magnetim trakama koje diskretno svetle i kroz kaljeno staklo bočnih stranica ističu unutrašnjost što će moderi ili ono koji imaju skladne komponente obožavati.

 

CM Cosmos II 25 godisnjica 3 T CM Cosmos II 25 godisnjica 4 T

 

Unustrašnjost kućišta je veoma prostrana, dok su mogućnosti za ugradnju sistema hlađenja takvi da je omogućen veliki protok vazduha što će ceniti entuzijasti. Sve gejmerske grafičke karte će moći da stanu, a frontalni panel omogućava kontrolu ventilatora uz fan kontroler, kao i mogućnosti kontrole LED osvetljenja.

Specijalna verzija Cosmos II kućišta bi trebalo da krajem juna meseca postane dostupan u Evropi, sa preporučenom maloprodajnom cenom od 349 evra.

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu...

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar