| Vesti | Hardver | Cooler Master na COMPUTEX 2018
Hardver

Cooler Master na COMPUTEX 2018

CM COMPUTEX

Čelnici kompanije Cooler Master su najpre na COMPUTEX 2018 predstavili nove proizvode i servise koje ova kompanija nudi. Iako su pak odlučili da ostanemo uskraćeni za informacije, najavili su šta bi moglo da očekuje fanove proizvoda Cooler Master.

Prošlo je par godina od kada je originalna V serija bila puštena i do danas, V1200 je jedini platinum PSU u seriji V. Cooler Master je izjavio da će izdati novu liniju serija V sa platinskom efikasnošću u najmanje tri različita nivoa vataže.

Specifikacije još nisu dostupne, ali je naznačeno da će više modela u ovoj novoj seriji biti dostupno za gledanje iz prve ruke na štandu Cooler Master-a tokom COMPUTEX-a.

Nakon toga, stigle su vesti o Cooler Master-ovom inhouse dizajniranom PSU. Sve od početnog koncepta dizajna, pa sve do finalnog testiranja isključivo je uradio Cooler Master u timu za razvoj proizvoda.

Pod nazivom XG, Cooler Master tvrdi da ova potpuno nova energetska platforma nije samo prekretnica za njih kao kompanije, već i za celo tržište PSU-a. Wizerty, ili Jean-Michel Tisserand svetski priznat overkloker će održati overkloking demonstraciju uživo uz LN2 hlađenje sa tečnim nitrogenom, a možete i da mu postavite pitanja.

Kada pričamo o hlađenju, biće predstavljen Hyper 212, transparentni all-in-one tečni hladnjak, kao i prvi termalni električni all-in-one tečni hladnjak. Cooler Master će predstaviti konceptnu verziju hladnjaka Hyper 212 na COMPUTEX-u. Koncept Hyper 212 ima proširenu veličinu fin-ova za hlađenje, kao i pet toplotnih cevi umesto četiri. Novi koncept postaje efikasniji pri rasipanju toplote, a novi koncept će odgovarati bilo kojoj RAM konfiguraciji.

Nakon toga, predstaviće se i prozirni višenamenski hladnjak. Novi dizajn povećava performanse i omogućava korisnicima da vide rad pumpe. Adresabilna RGB pumpa osvetljava kružnu pumpu i obezbeđuje efekte osvetljenja od AIO pumpe. Tečni hladnjak ima i dva MasterFan ventilatora od 120mm koji se mogu adresirati.

 

CM COMPUTEX 01

 

Cooler Master će takođe predstaviti svoj prvi termički električni all-in-one tečni hladnjak. Ovaj električni hladnjak hladi komponente vašeg računara pomoću napajanja, pretvarajući ambijentalnu tečnost u ledenu hladnu vodu kako bi se ohladio CPU. Pumpa je izrađena od aluminijuma i ima adresabilno RGB (ARGB) osvetljenje. Korisnici će moći prilagoditi pojedinačne LED-ove pomoću softvera LightingControl. Na samom kraju, imamo periferije i kućišta.

Od kućišta koja će biti predstavljeni posetiocima su COSMOS C700M, flagship koji spaja oblik i funkcionalnost, kao i adresabilno RGB osvetljenje, MasterCase SL600M, koji nudi Chimney-based regulaciju toplote kako bi obezbedio što tiši rad uz duže sesije rada, MasterCase H500M koji nudi pregršt opcija za prednji panel, PSU shroud, pokrivke za kabl, kao i kompatibilnost za radijator. MasterCase H500 nudi dva 200mm-tarska ventilatora, i izbor između estetike i maksimalnog protoka vazduha.

MasterBox MB511 na akcenat stavlja protok vazduha, dok MasterBox MB520 fokus baca na osvetljenje uz transparentni prednji panel. MasterBox MB530P nudi veći izbor otvora poput MB510L, MB511, i MB520 kućišta, kao i staklo na prednjem, kao i zadnjem delu.

Tu su još i MasterBox MB500 TUF Gaming Edition kućišta, saradnja između ASUS-a, Cooler Master-a, kao i drugih robnih marki, kao i posebno dizajnirani MasterBox K500P.

Što se tiče periferija, Cooler Master nudi u ponudi CK550 seriju tastatura sa izdržljivim mehaničkim prekidačima i on-the-fly kontrolama, SK serija nudi niskoprofilne Cherry MX prekidače, dok je razvojni tim za kraj ostavio MH751 i MH752 headset-ove na kojima je akcenat stavljen na komfort i što bolji kvalitet zvuka.

 

CM COMPUTEX 02

 

Izvor: Cooler Master

 

Komentarišite na forumu