| Vesti | Hardver | Bug u Alexa uređajima – smeh?
Hardver

Bug u Alexa uređajima – smeh?

Alexa

Zamislite situaciju – imate Alexa-powered uređaj, sve teče kako treba, da bi niotkuda uređaj počeo da se kikoće bez razloga ili jednostavno odbije da ispuni zadatak koji ste mu zadali.

Amazon je to primetio nakon što su korisnici počeli polako da prijavljuju ovaj problem, a iz kompanije navode da rade sve što mogu kako bi otklonili bug i lišili kupce neprijatnih situacija.

Isprva, čelnici nisu obrazložili šta je pošlo naopako, ali se znalo da se ovo nije desilo prilikom slučajne aktivacije voice asistenta na Echo zvučnicima, kao i ostalim Alexa uređajima.

Srećom, tim iz Amazona je obrazložio nakon nekog vremena da je uzrok čudnog ponašanja uređaja to što je Alexa greškom primila poruku da se nasmeje („Alexa, laugh.“)

Ta glasovna komanda će biti uklonjena, a kako biste naredili Alexa-i da se nasmeje, postavićete joj preformulisano pitanje „Alexa, can you laugh?“.

Iz press saopštenja se između ostalog navodi: „U retkim slučajevima, Alexa može da bude u situaciji gde će greškom čuti frazu „Alexa, laugh“, stoga menjamo frazu kako ne bi došlo do lažnih pozitivnih rezultata.“

Takođe, Alexa će prvo da vam potvrdno odgovori, a nakon toga će uslediti njen smeh.

 

Izvor: Amazon

 

Komentarišite na forumu

Tagovi