| Vesti | Hardver | Novi model „Kraken“-a iz NZXT
Hardver

Novi model „Kraken“-a iz NZXT

X72

Kao novi član NZXT-ove porodice prekonfigurisanih sistema vodenog hlađenja priključuje se i Kraken X72.

Prvo što odlikuje ovaj AIO sistem vodenog hlađenja jeste činjenica da koristi 360mm-tarski radijator.

Iz NZXT poručuju da je tokom razvoja ovog proizovda stavljen akcenat na kombinaciju atraktivnog izgleda, uz najbolje moguće performanse.

„Od momenta lansiranja obnovljene Kraken serije, osluškivali smo potrebe naše zajednice u pravcu dizajniranja i proizvodnje jačih rešenja koja mogu da isporuče performanse potrebne procesorima sa većom potrošnjom energije (TDP),“ izjavio je Johnny Hou, osnivač i izvršni direktor kompanije NZXT.

„Kraken X72 je dobro pozicioniran u pravcu zadovoljenja potrebe korisnika za dobrim hlađenjem u uslovima tržišta koje napreduje, sa svojim dobro poznatim i prepoznatim izgledom Kraken serije.“

 

X72 01 T X72 02 T X72 03 T

 

Kao neke od karakteristika koje ga definišu, navode se najbolje moguće rashladne performanse vodenog hlađenja sa 33 odsto većom korisnom površinom predaje toplote u poređenju sa 240mm AiO kulerima, mogućnost kompletne kontrole svetlosnih efekata uz pomoć CAM softvera, kao i napredni režimi rada RGB svetlosnih efekata koji se mogu prilagoditi, ojačana i produžena creva, tri AER P 120mm ventilatora optimizovana za rad sa radijatorima vodenog hlađenja koji prave visok statički pritisak zahvaljujući specijalno dizajniranim propelerima, kao i garancija od šest godina.

Svi Kraken modeli iz nove serije vodenih hlađenja poseduju pumpu koja omogućuje veći protok vode nego što je to slučaj sa prethodnom generacijom. Poboljšanja učinjena prilikom dizajna novog kulera omogućuju bolje karakteristike hlađenja zadržavajući radnu buku ventilatora na minimumu. Iz kompanije takođe navode da dizajn i integracija sa NZXT CAM softverom dozvoljava korisnicima da upravljaju i podese performanse Kraken performanse sa potpunom preciznošću i lakoćom korišćenja kako na desktop tako i mobilnoj platformi. Ako pak želite da podesite izgled glave i pumpe vodenog hlađenja, možete koristiti blještavi vizuelni efekat beskonačnog ogledala sa svetlosnim efektima koji se mogu pronaći na AiO vodenim hlađenjima.

 

X72 04 T X72 05 T X72 06 T

 

Tu će vas dočekati unapred podešeni reaktivni režimi rada koji reaguju u zavisnosti od promena u uslovima rada sistema, kao što su temperatura i audio izlaz. Kako bi se postiglo što bolje vodeno hlađenje, tu su implementirani AER P ventilatori za radijatore koji poseduju specijalne difuzore za uvođenje vazduha i hidrodinamičke ležajeve motora kako bi emitovali minimum buke tokom rada, produžili radni vek i istovremeno isporučili što bolje performanse hlađenja.

Njihov izgled je moguće promeniti upotrebom ukrasnih plastičnih prstenova u boji koji se posebno kupuju. Tu je i najlonska pancirna prekrivka kako bi se dodatno ojačala gumena creva, kao i dodatni zaštitni sloj koji štiti creva Kraken kulera od mogućeg oštećenja prilikom rukovanja. Kraken X72 iz NZXT kuhinje košta oko 200 dolara, a što se tiče dostupnosti, kao datum za Evropu se navodi kraj marta, dok će korisnici u SAD i ostatku svetu uživati malo ranije, kako je izlazak zakazan za sredinu marta.

 

Izvor: NZXT

 

Komentarišite na forumu