| Vesti | Hardver | „Brazos“ i „eBrazos“ bazirane matične ploče biće dostupne tokom prvog kvartala 2011
Hardver

„Brazos“ i „eBrazos“ bazirane matične ploče biće dostupne tokom prvog kvartala 2011

amd

SANIVEJL, Kalifornija. – 16. Decembar, 2010. AMD (NYSE: AMD) je danas najavio veliku ponudu matičnih ploča za AMD-ovu nisko-potrošnu mobilnu platformu (kodnog-imena „Brazos“) i AMD-ovu kompaktno-ugradnu platformu G-Serije za kompaktne-ugradne sisteme (kodnog-imena „eBrazos“). Obe su bazirane na prvim AMD Fusion Akcelerisanim Procesorskim Jedinicama (APU-ovima). Nisko-potrošne mobilne platforme koriste nove AMD APU-ove E-serije (kodnog-imena „Zacate“) koji troše 18W ili 9-vatne AMD APU-ove  C-serije (kodnog-imena „Ontario“).

 

 

„AMD ulazi u novu eru personalnog računarstva, i naši industrijski partneri su spremni da iskoriste priliku koju pružaju prvi AMD Fusion APU-ovi“, kaže Kris Klorejn (Chris Cloran), korporativni potpredsednik i generalni menadžer AMD-ove klijent divizije računarskih rešenja i dodaje: „Kombinujući izračunavanja CPU-a sa GPU-om na jednom energetski efikasnom čipu, mi verujemo da njegove mušterije mogu iskoristiti priliku boljeg odnosa cena/performanse, superiornog 1080p HD prikaza i male forme izrade kao i inovativnog dizajna“.

 

Infrastrukturni partneri

Brojni dizajni matičnih ploča baziranih na AMD E-Seriji APU-ova su planirani za prodajne kanale i sistem integratore od vodećih proizvođača originalnog dizajna (ODM-ova) uključujući ASUS, GIGABYTE, MSI i SAPPHIRE. Dodatni dizajni matičnih ploča baziranih na AMD G-seriji, platformi namenjenoj kompaktno-ugradnim sistemima, su planirani za Q1 2011.

„Sa novom AMD E-serijom APU-ova, našim klijentima možemo ponuditi njima interesantna cenovno-efikasna rešenja na čijoj osnovi oni mogu kreirati PC-je sa neviđenim kvalitetom prikaza slike“, kaže Džo Šieh (Joe Hsieh), potpredsednik ASUS-a, i dodao: „Naše AMD APU E-serije bazirane matične ploče redefinišu iskustvo nisko-potrošnih, malih PC-jeva„.

„GIGABYTE se oslanja na najnoviju procesorsku platformu kako bi izašao u susret potrebama današnjeg veoma zahtevnog PC tržišta“, kaže Henri Kao (Henry Kao), stariji potpredsednik globalne prodaje i marketinga u GIGABYTE Technology Co. Ltd, koji je i dodao: „Bilo da naši kupci traže nisko-potrošno rešenje male forme ili sistem sposoban da isporuči munjevite performanse, naše najnovije matične ploče bazirane na dvo-jezgarnim AMD APU-ovima E-serije su spremne i sposobne da zadovolje njihove potrebe“.

„MSI je razvio nekoliko novih Mini-ITX i uATX matičnih ploča dizajniranih da oslobode moć AMD-ovih APU-ova E-serije za superiorne multimedijalne performanse“, kaže Skot Jang (Scott Yang), potpredsednik MSI-ove jedinice prodaje matičnih ploča i marketinga, i dodao je sledeće: „Naše najnovije matične ploče bazirane na AMD APU-ovima E-serije su dizajnirane za dugovečnu upotrebu u malim, tihim PC-jevima, sve od tihih Mini-ITX desktopova pa do kućnih digitalnih medija“.

„Jasno je da je AMD Fusion tehnologija važan korak napred u PC svetu, i mi se radujemo što ćemo biti u prilici da naše kupce snabdemo sa najnovijim matičnim pločama baziranim na AMD APU-uovima E-serije“, kaže Edrian Tomson (Adrian Thompson), potpredsednik marketinga u SAPPHIRE-u, i dodao: „Sa AMD APU-uovima E-serije, naš najnoviji dizajn matičnih ploča demonstrira unapređene performanse i štedljivost energije te se može implementirati u cenovno efikasnu PC platformu.“

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar