| Vesti | Hardver | ASUS ROG vas poziva na Gamescon – najvećI regionalni festival gejminga
Hardver ASUS

ASUS ROG vas poziva na Gamescon – najvećI regionalni festival gejminga

Od 08. do 10. decembra ove godine svečano će se održati GAMESCON, najveći i najpopularniji festival gejminga i pop kulture u regionu. Kao i prethodnih godina ASUS ROG će i ove godine predstaviti novotarije iz sveta gejminga, te će na preko 200m2 svojim posetiocima obezbediti 100% čiste zabave.


ASUS ROG će posetiocima obezbediti niz interesantnih aktivnosti, a ove godine zajedno sa EKWB-om, najvećim proizvođačem vodenih hlađenja, spremiće raznovrsne gejming aktivacije, pogodne za sve uzraste.
Aleksa Stanković, DoubleAiM, profesionalni gejmer i strimer vodiće program na bini unutar ASUS ROG štanda kroz „free to play“ zonu na čak 10 vrhunskih EK vodom hlađenih ASUS ROG računara. Tokom sva tri dana DoubleAiM će strimovati sa ASUS ROG štanda i prenositi direktno neki od LOL (League Of Legends) mečeva koji se budu igrali.

Za ljubitelje brze vožnje ASUS ROG obezbediće SIM RACING korner, koga će da krasi Fanatec set volana, DD baze i pedala, kao i Next Level SIM racing kokpit. Za sliku će biti zadužen dugačak i zakrivljen ROG PG49WCD monitor koji je kao stvoren za ovako nešto, dok će ceo sistem da pokreće računar baziran na crnom ROG GR701 Hyperion kućištu, EKWB custom vodenom hlađenju, Intel® Core™ i9-14900K procesoru, ROG Maximus Z790 Extreme matičnoj ploči, ROG RTX 4090 grafičkoj karti, ASUS ROG Thor 1200 Platinum II napajanju, sa sve 32GB DDR5 sistemske memorije.

Mortal Kombat će se igrati 1 na 1, na hardveru koji se samo može poželeti. Uz ASUS ROG + EKWB Custom loop PC, zaljubljenici dobre „tabačine“ imaće priliku da se oprobaju u ovom svima poznatom gejming naslovu na monitoru od neverovatnih 540 Hz, oznake ROG Swift Pro PG248QP. Dok će za kontrolu likova iz igre biti zaduženi ROG Raikiri gejming kontroleri kao poslednja reč tehnologije u svetu upravljača tog segmenta.

Pored arene, na kojoj će se nalaziti čak 10 ASUS ROG računara, posetioci će na dodatnih 8 ASUS ROG + EK vodom hlađenih računara imati priliku da probaju i uživo vide šta to sve donose ASUS ROG komponente, ali i EK noviteti iz oblasti naprednih rashladnih sistema.

Kada smo kod rashladnih sistema, biće tu i tečnog azota, tj. gosti ASUS ROG štanda biće i overklokeri HW GURUS tima, koji će uz pomoć ekstremnih vidova hlađenja dati sve od sebe da obore neki od aktuelnih svetskih rekorda.

EK u saradnji sa ASUS ROG održaće radionicu za sve zainteresovane posetioce štanda tokom sva tri dana trajanja GAMESCON festivala. Uz pomoć EK stručnog tima, posetioci će imati priliku da nauče kroz praktičan rad i igru kako se sklapa jedan računar i instaliraju sistemi za vodeno hlađenje, kao i to da od ASUS ROG ekipe saznaju šta to sve donose nove ASUS ROG „igračke“ kroz godinama sticanu reputaciju. Po završetku sklapanja , računar i delovi će biti razmontirani, nakon čega će novi učesnici moći da se pridruže u novoj sesiji.

Da stvar bude zanimljivija, EKWB će pokloniti najvredniji poklon do sada, u vrednosti od neverovatnih 7000€. U pitanju je ASUS ROG PC kodnog imena „White Warlock “ koji će biti izložen na ASUS ROG štandu, gde će posetioci imati priliku da uživo vide ovaj specijalno napravljen računar. Ovim posebnim poklonom, EKWB želi da proslavi i promoviše otvaranje EKWB web-shopa u Srbiji. Posetioci će moći da se prijave na učešće za vreme GAMESCON-a na ASUS ROG štandu.

Specifikacija White Warlock PC-a:
• PC Case: ASUS ROG GR701 Hyperion White
• Motherboard: ASUS® ROG Maximus Z790 Formula
• Graphics Card: ASUS ROG STRIX RTX 4090
• RAM: G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 (2x32GB)
• Processor: Intel® Core™ i9-14900K
• Power supply: ASUS ROG Thor 1200 Platinum II
• Riser: EK-Loop Vertical GPU Holder EVO – Gen4 Riser
• Custom Cables: CableMod
• Liquid Cooling: EK Cooling Solutions

ASUS ROG zajedno sa EK će tokom tri dana trajanja GAMESCON festivala poklanjati veliki niz nagrada za posetioce, kao što su: EK-Nucleus AIO, Kit za vodeno hlađenje, CPU blok, majce, priveske, cegere, podloge za miševe kao i dosta drugih nagrada.

GAMESCON festival će se održati na Beogradskom sajmu, u HALI 1 i HALI 1A.

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…