| Vesti | Hardver | ASUS prikazuje WAVI Xtion
Hardver

ASUS prikazuje WAVI Xtion

asus

Hanover, Nemačka – Sasvim nov pristup zabavi na PC-u prikazan je na CeBIT-u ove godine. U pitanju je uređaj pod imenom WAVI Xtion (koji se izgovara kao „way-vee action“) baziran na dve osnovne komponente – WAVI wireless bežičnom strimovanju podataka i Xion senzoru pokreta tela. Pomoću bežične konekcije WAVI je u mogućnosti da strimuje HD material sa računara na TV koji se recimo nalazi u drugoj sobi, dok uz pomoć pokreta tela možete manipulisati multimedijom, igrama i aplikacija sa čime se po prvi put može osetiti totalno PC uživanje čija kontrola je bazirana na pokretima, recimo ruku bez ikavih dodatnih uređaja u rukama.

 

 

PR ASUS WAVI_Xtion_T

 

PC zabava na TV ekranu uz pomoć manipulacije pokretima tela


WAVI Xtion ima integrisanu tehnologiju baziranu na pokretima tela potpisanu od strane PrimeSense, koji koriti ASUS Xtion Portal korisnički interfejs zadužen da na najlakši način približi pomenute tehnologije korisnicima kroz intuitivne aplikacije. Povezivanje sa PC-em i TV-om ostvareno je uz pomoć bežične wireless HDMI (WHDI) konekcije koja obezbeđuje jednostavan transfer HD sadržaja kao što u filmovi, igre i fotografije sa prenosom podataka na udaljenosti i do 25 metara.

 

U softverskom paketu nalazi se MayaFit Cardio Lite, tj. igra za fitnes trening kao i BeatBooster multiplejer trkačka avanturistička igra, gde korisnici uz pomoć pokreta celog tela mogu upravljati vazdušnom letilicom. Uživanje uz veliki TV i igranje na računaru u vašoj dnevnoj prostoriji nikad neće biti jedostavnije jer Xtion tehnologija omogućava da komande na tastaturi zamenite pokretima vaših ruku ili tela, ne samo za igre koje su nabrojane, nego i za veliki broj drugih igara.

 

Govoreći o kooperaciji ASUS kompanije koja se bavila razvojom WAVI Xtion tehnologije bazirane na pokretima tela, PrimeSense CEO Inon Beracha je rekao: „Naša saradnja sa kompanijom ASUS je proizvela 3D rešenje bazirano na manipulaciji pokretima tela u obliku WAVI Xtion uređaja, te je i dokazano da je ovaj uređaj idealan za dnevne prostorije, sa tim što će kontrola bazirana na pokretima tela biti uskoro prisutna na velikom broju uređaja. Verujemo da rešenja ovog tipa kao što je ASUS WAVI Xtion predstavljaju budućnost u kojoj će korisnici upravljati električnim uređajima uz pomoć pokreta tela sa čime će se probiti dosadašnje barijere“.

 

Online prodavnica nudi raznovrstan izbor


WAVI Xtion nudi opciju kupovine velikog broja aplikacija preko ASUS @vibe online prodavnice, tj. u ponudi je muzika, igre i aplikacije, i to sve na jednom mestu.

 

Xtion Pro developer kit


Programeri zaduženi za stvaranje PC igara baziranih na manipulaciji pokretima tela mogu da iskoriste ASUS Xtion PRO paket za programiranje, tj. prvi svetski profesionalni PC set alata za programiranje aplikacija baziranih na manipulaciji pokretima tela. To će otvoriti nove šanse programerima koji kreiraju razne aplikacije, kao što su igre raznih žanrova. ASUS planira da pokrene Xtion Pro Developer takmičenje u martu mesecu, gde će najbolji biti nagrađeni atraktivnim nagradama. Izabrane aplikacije biće postavljene na ASUS @vibe online prodavnici.

 

Specifikacije WAVI Xtion-a:

WAVI

Wireless standard

AMIMON WHDI Technology

Antenna

4 x 5 MIMO

Operating frequency

5 GHz

Transmission distance

Up to 25 meters (line of sight)

Tx I/O

1xHDMI input

Rx I/O

1xHDMI output, 2 x USB

Power

DC output: 12V, 2A

Audio

Up to 8channel 192KHz 24bit

 

Xtion

Operating range

0.8m3.5m

Field of view (horizontal, vertical, diagonal)

58°, 45° , 70°

Sensor

Depth

Supported platforms

Intel X86 and AMD

Supported operating systems

Microsoft Windows XP, Vista, Windows 7 32-bit

Interface/power

USB2.0

 

Xtion PRO Developer Kit

Operating range

0.8 m – 3.5 m

Field of view (horizontal, vertical, diagonal)

58°, 45° , 70°

Sensor

Depth

Supported platforms

Intel X86 and AMD

Supported operating systems

Microsoft Windows XP, Vista, Windows 732/64-bit

Linux Ubuntu 10.10:X86,32/64-bit

Interface/power

USB2.0

Programming languages

C++/C# (Windows)

C/C++(Linux)

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar