| Vesti | Hardver | AMD proširuje podršku kupcima ugradnih sistema
Hardver

AMD proširuje podršku kupcima ugradnih sistema

amd

NIRNBERG, Nemačka – 1. Mart, 2011. – AMD je danas objavio široku liniju novih proizvoda i alata za kupce ugradnih sistema. Ova ponuda obuhvata proizvode, softver, dizajn i podršku u prodaji, a takođe uključuje i trenutnu dostupnost tri nova nisko-potrošna procesora za AMD ugradnu platformu G-serije, kao i nove smernice za sisteme i tehnologije u okviru AMD Fusion Partnerskog Programa namenjenog isporučiocima ugradnih sistema.

 

Novi proizvodi AMD ugradne platforme G-Serije

Danas predstavljeni CPU-ovi za AMD ugradnu platformu G-Serije omogućavaju kreiranje duboko ugradnih ili „pozadinskih“ sistema koji se koriste u okruženjima bez ekrana, monitora ili uređaja za pristup i koji ne zahtevaju grafičko okruženje da bi iskoristili sve prednosti novih „Bobcat“ CPU jezgara. Ovi novi procesori su dostupni u verzijama potrošnje od 5W i 18W i pružaju skup naprednih računarskih opcija koje nisu dostupne u konkurentskim x86 rešenjima. Tu se uključuje izvršavanje van-poretka, visoko performansna jedinica za izračunavanje u pokretnom zarezu, potpuna 64-bitna podrška i više-jezgarne opcije.

„Mi znamo da revolucionarni APU-ovi AMD ugradne G-Serije odgovaraju potrebama novog trenda za komponentama visokih video performansi novih ugradinih sistema. Ali i dalje ostaje osnovno tržište koje može imati koristi od samostalne „Bobcat“- CPU jedinice i mi reagujemo na tu vrstu potrebe“, kaže Badi Broiker (Buddy Broeker). „Od kritičnog značaja je pružanje podrške našim kupcima ugradnih sistema, ne samo sa širokom ponudom najboljih mogućih x86 platformskih rešenja, nego i sa celokupnim ekosistemom koji im je neophodan za dizajniranje i razvoj najrazličitijih ugradnih sistema. Zbog toga AMD Fusion Partnerski Program, kao i naša podrška coreboot-u i novom sistemu skladištenja RDK predstavljaju značajan razvoj u pružanju sveobuhvatne ponude ugradnih sistema“.

 

AMD Fusion Partnerski Program

Nove smernice za sisteme i tehnologije AMD Fusion Partnerskog Programa nude proizvođačima ugradnih sistema podsticaje i alate, obuku i resurse za tehničko osposobljavanje koji su u skladu sa njihovim poslovnim ciljevima. Program je dizajniran kako bi pomogao u ubrzavanju tempa kojim se ugradni sistemi razvijaju i prodaju, pogotovo pri prodaji kompletno-AMD ugradnog rešenja.

„Uspeh na današnjem tržištu ugradnih sistema ne zavisi samo od kvaliteta proizvoda i rešenja. Da bi se postigao istinski uspeh, neophodan je ceo ekosistem sačinjen od podržke za dizajn sistema, razvoja softvera, kao i partnerstvo u prodaji i marketingu“, kaže Dejvid Kenjon (David Kenyon). „Današnje tržište označava veliki preokret u AMD-ovom poslu ugradnih rešenja kao i poslu naših partnera na ugradnim rešenjima. Proširenjem AMD Fusion Partnerskog Programa na naše partnere ugradnih sistema podrazumeva pružanje alata, obuke i tehničkih resursa kako bi se pomoglo u postizanju uspeha na današnjem veoma konkurentnom tržištu“.

 

Podrška za referentni dizajn skladišnog sistema

Na području podrške za dizan, AMD ugradna rešenja obuhvataju opširan Paket Referentnog Dizajna (RDK) kojim se smanjuje vreme potrebno za razvoj i dizajn skladišnih i midi servera namenjenih malim i srednjim preduzećima i kućnim kancelarijama. SMB/SOHO skladišni RDK poseduje u potpunosti testiranu šemu i izgled izvornih fajlova kojima se kompanijama omogućava da se fokusiraju na kreiranje različitih rešenja koja zadovoljavaju potrebe njihovih klijenata. Ono u potpunosti podržava dolazeći Microsoft Windows Small Business Server 2011, kao i Linux, i baziran je na AMD Turion II Neo i AMD Athlon II Neo procesorima sa AMD SR5650 čipsetom. Referentni dizajn podržava ECC memoriju, RAID, i do četiri SATA drajva za sistem koji pruža lak pristup i zaštitu poslovno-kritičnih podataka na mreži.

„Mi pozdravljamo AMD-ovu podršku Windows Small Business Server-u 2011 i njihovu dalju podršku Windows Home Server-u“, kaže Kevin Kejn (Kevin Kean) iz kompanije Microsoft. „AMD-ova platforma i dizajn paketi omogućavaju našim zajedničkim OEM partnerima da brzo razviju SMB i korisnikom-ciljane Windows Server proizvode“.

 

Podrška softveru otvorenog koda

Demonstrirajući veliku podršku zajednici proizvođača ugradnih sistema AMD je objavio izvorni kod za coreboot, koji predstavlja BIOS otvorenog-koda koji inicijalizuje hardver i sadrži logiku za podizanje sistema baziranih na Microsoft Windows i Linux operativnim sistemima i koja je jako bitna za mnoge ugradne sisteme bazirane na vlasničkim i ne tradicionalnim operativnim sistemima.

„Pružanje izvornog koda za AMD ugradnu platformu G-Serije je veliki korak za coreboot projekat“, kaže Mark Džons (Marc Jones), coreboot programer u Sage Electronic Engineering-u. „AMD je prepoznao ulogu otvorenog koda u rastućem tržištu ugradnih sistema i zbog toga pruža do sada neviđenu podršku, i to samo nekoliko nedelja po inicijalnom predstavljanu novih revolucionarnih APU-ova„.

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar