| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja MX299Q monitor
Hardver

ASUS predstavlja MX299Q monitor

ASUS MX299Q

Kompanija ASUS je predstavila novi monitor iz Designo serije – MX299Q, sa širokim displejom dijagonale 29 inča, ultra-širokim razmerom slike od 21:9, kao i rezolucijom od 2560 x 1080. MX299Q poseduje najnoviji AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) displej koji donosi bogate i žive boje uz ugao gledanja od 178°.

Uz dodatak ASUS SonicMaster audio tehnologije, koja je razvijena u saradnji sa Bang & Olufsen ICEpower, koja pruža zvuk odličnog kvaliteta kroz ugrađene stereo zvučnike. Trebalo bi spomenuti i nagrađivani dizajn inspirisan oblikom sunčanog sata.

 

 

Ultra-široka rezolucija za lakši rad

Uz displej površine ekvivalentne površini dva 17-inčna monitora (5:4 aspect ratio) postavljena jedan do drugog, ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije zapravo ima displej za 33% širi od sličnog Full HD monitora. Razmera slike od 21:9 pruža više prostora za rad sa više prozora postavljenih uporedo pa tako nema potrebe za dodavanjem drugog monitora. Pored toga, ultra-široka rezolucija 2560 x 1080 znači da nema crnog okvira ispod i iznad slike kada se prikazuju 2,35:1 widescreen filmovi, pritom, i igrači će uživati u ovakvom bioskopskom prikazu slike.

AH-IPS displej sa LED pozadinskim osvetljenjem daje izuzetno precizan prikaz boja, što MX299Q čini idealnim kako za profesionalnu, tako i za kućnu upotrebu. Široki ugao gledanja od 178° omogućava da slike ne izgledaju mutno i isprano bilo da se gleda sa strane ili odozgo i odozdo.

 

ASUS MX299Q 01 T ASUS MX299Q 02 T

 

Premium SonicMaster audio tehnologija

ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije dolazi sa ASUS SonicMaster audio tehnologijom, koja je razvijena u saradnji sa Bang & Olufsen ICEpower. Kombinacija naprednog audio hardvera i profesionalne obrade zvuka, SonicMaster će oplemeniti svaki akustični detalj i pružiti vam kristalno čist zvuk uz bogatije i istaknutije vokale, kao i širi raspon zvuka. U MX299Q je ugrađen Bang & Olufsen ICEpower MobileSound 3 čip koji uz pomoć ugrađenih stereo zvučnika jačine 3W, isporučuje „jasan i stabilan“ zvuk u kojem će korisnici uživati.

 

Ekskluzivne ASUS tehnologije

Uz 80,000,000:1 ASUS Smart Contrast ratiom i osvetljenje od 300cd/m², ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije isporučuje realističnu sliku tako što automatski podešava pozadinsko osvetljenje kako bi se dobio kvalitetan prikaz, kako najtamnije nijanse, tako i najsvetlije. ASUS Splendid Video Intelligence tehnologija takođe obezbeđuje žive boje u svakoj situaciji uz pomoć 6 predefinisanih radnih modova (Standard / sRGB / Scenery / Theater / Game / Night view), koji se aktiviraju jednostavno pritiskom na poseban taster. Pored svega, MX299Q poseduje i QuickFit Virtual Scale, sa smernicama na samom ekranu, koji omogućava korisniku da pregleda sliku u realnoj veličini pre štampanja.

 

ASUS MX299Q 03 T ASUS MX299Q 04 T

 

Opcije za povezivanje

ASUS MX299Q Ultrawide 21:9 Cinematic monitor iz Designo serije poseduje veliki izbor konektora za povezivanje sa najrazličitijim multimedijalnim uređajima. Video ulazi uključuju DisplayPort, Dual-link DVI i HDMI/MHL, uz MHL (Mobile High-Definition Link) koji omogućava jedinstveno povezivanje kompatibilnih tablet uređaja i pametnih telefona za punjenje i prenos video zapisa preko jednog kabla.

MX299Q ima masku širine 0,8mm koja pruža iluziju panela bez okvira plus ima prilično tanak profil od samo 16,4mm na svom najtanjem delu. ASUS MX monitori iz Designo serije dobili su višestruka priznanja, uključujući i „2012 Japan Good Design Award“, kao i „2013 CES Innovations Awards“.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar