| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja komercijalne desktop računare BM1 i BP1
Hardver

ASUS predstavlja komercijalne desktop računare BM1 i BP1

ASUS BM1 BP1

ASUS je predstavio BM1 i BP1 – nove modele iz grupe komercijalnih desktop računara koji u sebi imaju Intel Core procesore poslednje generacije i integrisanu Intel HD Graphics 4600 grafiku. Oba računara dolaze sa ASUS „Business Suite 2.0“ alatom za mendžment sistema, a u varijanti BM1AE i BP1AE „donose“ i Intel vPro tehnologiju za napredno daljinsko upravljanje sistemom što će biti od koristi za veće poslovne sisteme. ASUS BM1 i BP1 su dizajnirani tako da omoguće jednostavno održavanje i nadograđivanje.

 

 

ASUS Business Suite 2.0 i Intel vPro tehnologija

 

Oba modela komercijalnih desktop računara poseduju alat „ASUS Business Suite 2.0“, koji IT administratorima omogućava da upravljaju računarima i da ih održavaju bez muke. „ASUS Business Suite 2.0“ predstavlja kombinaciju softvera namenjenog malim preduzećima bez sopstvene mreže. „ASUS Easy Update II“ je zadužen da BIOS i drajveri uvek budu ažurirani, „USB Blocker“ onemogućava neovlašćeno prikupljanje i prebacivanje podataka, a „Secure Delete“ sprečava nepovratno brisanje podataka. Pored toga, „ASUS Business Suite 2.0“ uključuje i ekskluzivnu „ASUS Energy Processing Unit (EPU)“ tehnologiju kojom se postiže optimalna energetska efikasnost.

Najnovija verzija Intel vPro tehnologije, koju se nalazi kod modela BM1AE i BP1AE pruža bolju zaštitu i upravljanje sistemom za veća preduzeća. IT administratorima daje više fleksibilnosti kod daljinskog upravljanja podacima i donosi uštedu za trošak kupovine dodatnog softvera i održavanja.

 

ASUS BM1 BP1 03 T

 

Svestrani monitor i pristupačno kućište

ASUS BM1 i BP1 desktop računari imaju VGA, DVI-I i dva DisplayPort video izlaza. Kombinacijom dva DisplayPort-a i bilo VGA ili DVI-I izlaza dobijate opciju povezivanja do tri monitora bez potrebe za inastalacijom dodatne grafičke karte, što oba modela čini pogodnim za radne stanice sa više monitora. Pristupačno kućište, za koje vam nije potreban alat za otvaranje, ima modularnu građu u unutrašnjosti što omogućava jednostavno nadograđivanje ili održavanje. Dodatno, opcioni serijski i paralelni portovi omogućavaju povezivanje najraznovrsnijih uređaja za poslovnu upotrebu, kao što su matrični štampači i bar kod čitači.

 

ASUS BM1 BP1 01

 

Najefikasnija zaštita podataka uz „ASUS AI Security“ i TPM

Oba računara, i ASUS BM1 i BP1, poseduju sigurnosne alate koji će zadovoljiti potrebe svih korisnika. „ASUS AI Security“ alat štiti vaše podatke od neovlašćenog pristupa i napada virusa tako što korisnicima ograničava mogućnost pristupa podacima i fajlovima. Takođe onemogućava snimanje podataka na eksterne uređaje i diskove. Oba modela poseduju i „Trusted Platform Module“, koji je ugrađen na ploči, za bezbedan rad sa kodiranim podacima i verifikaciju hardvera. Što se tiče fizičke sigurnosti, oba desktop računara imaju „Kensington lock“ i slot za katanac, kao i „Chassis Intrusion Alert“, odnosno signalizator da je kućište otvoreno.

 

ASUS BM1 BP1 02

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

 

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar