| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja G10 i M51 desktop računare
Hardver

ASUS predstavlja G10 i M51 desktop računare

ASUS G10 M51

ASUS je predstavio G10 i M51 desktop računare, koji dolaze sa poslednjom generacijom Intel Core procesora i NVIDIA GeForce GTX grafikom za kvalitetan multitasking i gejming visokih performansi. Oba nova desktopa poseduju i “ASUS Smart Cooling” tehnologiju koja pruža bolje hlađenje i tiši rad, kao i “ASUS Power Pack” — odvojivi UPS uređaj koji se može koristiti i kao prenosivi punjač za pametne telefone i tablet uređaje. Pored toga, G10 i M51 su prvi desktop računari koji dolaze sa “ASUS SonicMaster” audio tehnologijom za poboljšanje kvaliteta zvuka.

 

 

Odlične performanse za rad i igru

ASUS G10 i M51 desktop računari dolaze najnovijom serijom Intel Core i7 procesora koji obezbeđuju napredniji multitasking i veću energetsku efikasnost. G10 dolazi sa NVIDIA GeForce GTX680 grafikom i 3D Vision Surround, kao i podrškom za do četiri monitora što će gejming učiniti znatno kvalitetnijim.

 

ASUS G10 1 T ASUS M51 1 T

 

Oba modela, i G10 i M51 isporučuju i bolji zvuk uz “ASUS SonicMaster” tehnologiju i profesionalne alate čiji učinak možete čuti u svetski popularnim filmovima, muzici i igrama, a sve to zahvaljujući MaxxAudio Master iz Waves kompanije, dobitnici Technical Grammy nagrade. Ekskluzivni ASUS AudioWizard audio interfejs omogućava dodatno podešavanje zvuka baš po vašem ukusu i na dohvat je ruke.

Oba modela su upakovana u kućišta potpuno novog dizajna. G10 ima čiste i precizne linije i finalnu obradu u brušenom metalu sa LED indikatorima koji pokazuju radno stanje svakog povezanog eksternog USB uređaja. M51 ima mat finiš, a tekstura na prednjoj strani računara je otporna na otiske prstiju.

 

ASUS G10 2 T ASUS M51 2 T

 

ASUS Power Pack i Smart Cooling

ASUS G10 i M51 desktop računari poseduju i “ASUS Power Pack”, odvojivu bateriju koja funkcioniše i kao UPS uređaj u slučaju nestanka struje, kao i prenosivi punjač za pametne telefone i tablet uređaje. Power Pack omogućava da računar nastavi da radi još 25 sekundi na bateriji i aktiviraće automatski mod hibernacije kako bi se sprečio gubitak podataka tokom dužeg nestanka struje.

“ASUS Smart Cooling System” automatski kontroliše brzinu ventilatora za postizanje optimalne ravnoteže hlađenja i smanjenja buke. Takođe, sistem je dizajniran tako da pomaže smanjenje akumulacije prašine u kućištu što dodatno doprinosi stabilnosti sistema. Oba računara poseduju i ekskluzivni ASUS EPU (Energy Processing Unit), kontroler koji služi za optimizaciju opšte efikasnosti sistema tako što prati opterećenje sistema i u skladu sa time podešava napon.

 

ASUS G10 3 T ASUS M51 3 T

 

Superiorne opcije za skladištenje podataka i povezivanje

ASUS G10 i M51 desktop računari poseduju ASUS “Universal Storage Module” (USM), ležište za brzu zamenu hard diska, koje olakšava dodavanje i deljenje hard diskova. USM interfejs je oko dva puta brži od USB 3.0 dok se modularni hard diskovi mogu povezati sa bilo kojim računarom preko USB adaptera. Kao dodatak, od ASUS-a stiže poklon u obliku 32GB prostora na ASUS WebStorage-u, na period od tri godine.

Oba modela imaju i USB 3.0 portove na prednjoj strani kućišta sa “Ai Charger” tehnologijom za brzo punjenje mobilnih uređaja. M51 dolazi sa “ASUS Wireless Charger tray”, koji služi za bežično punjenje pametnih telefona i tablet računara koji podržavaju “Qi” standard induktivnog napajanja.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar