| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja GTX 670 DirectCU Mini
Hardver

ASUS predstavlja GTX 670 DirectCU Mini

ASUS DirectCU Mini GTX670

Mala bomba iz ASUS-a

 

ASUS je predstavio GeForce GTX 670 DirectCU Mini, kompaktnu grafičku kartu visokih performansi namenjenu prevashodno za računare malih dimenzija sa mini ITX matičnim pločama. Ova grafička karta zauzima dva slota, a veličine je samo 17cm. Poseduje NVIDIA GTX 670 grafički procesor koji ima visoke performanse. Poređenja radi, referentna GTX 670 karta je dimenzije 24,13cm.

Računari kompakne forme koji se baziraju na ITX matičnim pločama su sve popularniji među igračima i kućnim korisnicima. Kompaktno kućište je lakše nositi na LAN žurku nego standardni desktop PC. ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini grafika je osmišljena da maksimalno iskoristi potencijal mini ITX matičnih ploča i isporučuje grafički prikaz visokih performansi. Uz to, koristi ekskluzivno DirectCU hlađenje koje kombinuje parnu komoru za otklanjanje suvišne toplote sa CoolTech Fan ventilatorima koji daju protok vazduha i ventilaciju širokog ugla radi boljeg hlađenja kritičnih komponenti na karti.

 

 

ASUS DirectCU Mini GTX670 02

 

ASUS je redizajnirao DirectCU hlađenje kako bi se uklopilo u kompaktna kućišta. Iako kraće, donosi novinu u obliku bakarne komore za odvođenje toplote koja je smeštena direktno na grafički procesor što doprinosi bržem otklanjanju suvišne disipacije, a rezultat je za 20% (tj. 7,5C) niža temperatura nego na referentnoj GTX 670 karti. Još jedna novina je CoolTech Fan – aksijalna cirkulacija vazduha. Ova novina predstavlja snažno strujanje vazduha širokog ugla koje će držati vitalne komponente karte na niskoj temperaturi, a toplota se izbacuje ka pozadini i vrhu karte. Uz to, obezbeđuje tri puta tiši rad, i sve to u vrlo ograničenom prostoru.

 

ASUS DirectCU Mini GTX670 07 T ASUS DirectCU Mini GTX670 08 T ASUS DirectCU Mini GTX670 10 T

 

Kako bi iskoristili prednost kompaktnog formata, ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini koristi Direct Power tehnologiju koja povezuje komponente za dovod struje i grafički procesor te omogućava efikasno snabdevanje električnom energijom, što za rezultat ima 56% nižu impendansu i 15% hladniju štampanu ploču. Super Alloy Power kondenzatori, zavojnice i MOSFET-i su dodatno ojačani protiv toplote i opterećenja i pružaju u proseku 2,5 puta duži životni vek generičkih delova.

 

ASUS DirectCU Mini GTX670 11 T

 

U paketu sa ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini dolazi i ekskluzivni alat za “tuniranje” grafičke karte, GPU Tweak. Intuitivni interfejs čini sve promene vrlo jednostavnim, kao što su menjanje frekvencije takta grafičkog procesora, brzine ventilatora, visine napona, kao i potrošnju električne energije, i na taj način pomaže da izvučete najviše performanse iz ove grafičke karte. Pored toga, postoji i opcija kreiranja profila za svaku igru ponaosob, što uz overkloking bez muke pomaže igračima na LAN partijama da poboljšaju svoje performanse i takmičarske rezultate.

 

ASUS DirectCU Mini GTX670 12 T ASUS DirectCU Mini GTX670 13 T

 

Maloprodajna cena još uvek nije poznata, ali kao i uvek, ako nešto saznamo dobićete update na PCAXE forumu.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar