| Vesti | Hardver | ASUS predstavlja GeForce GTX 770 DirectCU II grafičku kartu
Hardver

ASUS predstavlja GeForce GTX 770 DirectCU II grafičku kartu

ASUS GeForce GTX-770 DirectCU-II

ASUS je pre nekoliko dana objavio GeForce GTX 770 DirectCU II, baziranu na NVIDIA GTX 770 grafičkom procesoru sa 1536 CUDA jezgara i 2GB GDDR5 memorije kao i 256-bitnom interfejsu.

Jezgro radi na 1110MHz, dok memorija dostiže 7010MHz. Ova karta donosi moćan gejming uz DirectX 11 koji je još energetski efikasniji, što je nastavak uspešne saradnje sa GeForce GTX 600 serijom.

ASUS je dodao još svoje ekskluzivne opreme kako bi poboljšali već moćnu kartu, što proizvod čini dodatno privlačnijim za igrače.

 

DirectCU II sa SSU arhitekturom donosi 20% bolje hlađenje i 3X tiši rad.

ASUS je implementirao redizajnirano DirectCU hlađenje na GeForce GTX 770 DirectCU II. Toplotne cevi, napravljene od bakra koje direktno dodiruju grafički procesor, projektovane su u obliku slova SSU čime je poboljšano odvođenje toplote bez povećavanja površine poklopca ili hladnjaka. U kompletu sa dva ventilatora prečnika 80mm, ova grafička karta potvrđuje stroge standarde Asusa koji podrazumevaju za 20% bolje hlađenje i do tri puta tiši rad u poređenju sa referentnom GTX 770 kartom.

 

ASUS GeForce GTX-770 DirectCU-II 1 T

 

DIGI+ VRM 10-fazno napajanje i Super Alloy Power komponente

Ekskluzivna ASUS DIGI+ VRM digitalna kontrola napona povećava stabilnost grafičke karte i daje bolje napajanje čak i pod najvećim opterećenjem. Ukomponovana je sa Super Alloy Power kondenzatorima, prigušnicama, i MOSFET-ima, a sve ove komponente su izrađene od specijalnih legura kako bi se smanjilo zujanje koje proizvode i to do 30%, kao i da bi se produžio životni vek karte do 2.5 puta u poređenju sa referentnim modelom. 

 

GPU Tweak

Kako bi korisnicima omogućili da maksimalno iskoriste potencijal GeForce GTX 770 DirectCU II grafičke karte, ASUS je nadogradio GPU Tweak  alat za fino podešavanje karte dodatnim opcijama i još boljim interfejsom. Pomoću njega, korisnici imaju mogućnost modifikacije brzine i napona jezgra grafičkog procesora kao i memorije, regulacije brzine ventilatora, postavljanja granice potrošnje električne energije i dodatno, da kreiraju namenske profile za određene igre. 

 

NVIDIA GPU Boost 2.0

NVIDIA GPU Boost 2.0 tehnologija reaguje automatski na opterećenje grafičkog procesora i omogućava instant prebacivanje između osnovne brzine i viših frekvencija. Kod standardnih 2D aplikacija grafički procesor ostaje na baznim taktovima kako bi se smanjila potrošnja energije dok se, u toku igranja ili benčmarkinga, prebacuje na varijabilnu brzinu takta kako bi se povećala snaga. Potrošnja električne energije je uzeta u obzir kao krucijalni parametar u ovom slučaju, čime je data baza za dugovečniji hardver.

 

ASUS GeForce GTX-770 DirectCU-II 2 T

 

Dostupnost i cena

ASUS GeForce GTX 770 DirectCU II je dostupna od 30. maja širom sveta. Cena i dostupnost može varirati od zemlje do zemlje, a za više informacija kontaktirajte vašeg lokalnog Asus predstavnika.

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

A

Atila Gobor

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar