| Vesti | Hardver | ASUS predstavio Transformer Pad Infinity tablet
Hardver

ASUS predstavio Transformer Pad Infinity tablet

uvodna

Prvi put predstavljen na CES-u u januaru ove godine, ASUS Transformer Pad Infinity je prvi Full HD Android tablet na svetu. Zahvaljujući Super IPS+ ekranu pune HD 1920×1200 rezolucije sa Corning Gorilla Glass 2 zaštitom, ASUS SonicMaster tehnologiji, Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnom sistemu i vrlo tankom kućištu od brušenog metala može se reći da je ASUS Transformer Pad Infinity savršen saputnik.  Zahvaljujući mobilnoj priključnoj stanici u tren oka ovaj tablet se pretvara u notebook. Tako povezanom autonomija mu narasta na čak 14 sati, a produktivnost se povećava uz punu QWERTY tastaturu, multitouch touchpad, USB port i čitač SD kartica.


Neverovatna zabava

U srcu ASUS Transformer Pad Infinity tableta nalazi se NVIDIA Tegra 3 T33 4-PLUS-1 procesor sa četiri jezgra, čiji je sastavni deo i GeForce grafička karta sa 12 jezgara. Dodatno jezgro je energetski štedljivo, pa manje zahtevne zadatke kao što su slušanje muzike i gledanje filmova Infinity obavlja uz minimalnu potrošnju, što mu osigurava odličnu autonomiju. Za četvorojezgarni procesor koji radi na 1,6 GHz reprodukcija videa u punoj HD rezoluciji ne predstavlja problem, a ekran sa uglovima vidljivosti od 178 stepeni i rezolucije čak 1920×1200 je savršen za gledanje Full HD filmova, igranje HD video igara i pretraživanje interneta. U svemu ovome se može uživati kod kuće, ali i napolju, zahvaljujući Super IPS+ ekranu sa veoma jakim pozadinskim osvetljenjem.

Tu je i ASUS SonicMaster audio tehnologija, koja je kreirana od strane ASUS Golden Ear tima. SonicMaster tehnologija predstavlja kombinaciju naprednog hardvera i softvera koja pruža impresivan zvuk.

 

ASUS Infinity Champagne Gold Back

 

Dizajn

Transformer Pad Infinity je izrađen od brušenog metala, a koncentrični krugovi simbolizuju ASUS ZEN filozofiju, prvi put primenjenu kod ZENBOOK i Transformer Pad Prime uređaja. Zahvaljujući kućištu od aluminijuma Infinity je debeo samo 8,5 mm i težak 598 g, pa ga možete sa lakoćom nositi, a dostupan je u dve boje: Amethyst Gray i Champagne Gold. U kombinaciji sa ekskluzivnom mobilnom priključnom stanicom Infinity drastično povećava ne samo produktivnost nego i autonomiju rada čak do 14 sati. Puna QWERTY tastatura i touchpad ga pretvaraju u punokrvni laptop, a USB port i čitač SD kartica pružaju dodatne mogućnosti za skladištenje podataka, neophodne poslovnim korisnicima.

 

Nezaboravne uspomene

Zadnja kamera rezolucije 8 MP sa auto-fokusom, velikim otvorom blende, objektivom sa 5 elemenata i LED blicom omogućava pravljenje oštrih i detaljnih fotografija živopisnih boja. Tu je i redukcija šuma u uslovima slabijeg osvetljenja i definisanje tačke fokusa jednostavnim dodirom ekrana. Zadnja kamera može snimati video u punoj HD 1080p rezoluciji sa 30 fps, dok je prednja kamera rezolucije 2 MP idealna za video konferencije. Sa 32GB ili 64GB interne memorije, 8GB besplatnog prostora na ASUS WebStorage i brojnim opcijama za eksterno skladištenje podataka, vlasnici Transformer Pad Infinity tableta će biti u mogućnosti da čuvaju i dele svoje uspomene bilo kad i bilo gde.

 

Neprikosnovene mogućnosti

Pokretan Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnim sistemom ASUS Transformer Pad Infinity nudi odlične performanse i fleksibilnost. Napredni OS u kombinaciji sa brzim NVIDIA Tegra 3 procesorom, Super IPS+ ekranom pune HD rezolucije i ultra-tankim metalnim kućištem čini Transformer Pad Infinity savršenim multimedijalnim saputnikom.

 

ASUS 1 TASUS 2 T
ASUS 3 TASUS 4 T

 

Specifikacije


Naziv

ASUS Transformer Pad Infinity

Operativni sistem

Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS)

CPU

NVIDIA Tegra 3 sa četiri jezgra T33 (1,6GHz)

GPU

GeForce ULP sa dvanaest jezgara

Dimenzije, težina i boja

263 x 180,8 x 8,5mm

598g

Amethyst Gray, Champagne Gold

Memorija/skladište podataka

Memorija: DDR3L 1GB / Skladište: 64GB

8GB ASUS WebStorage

Povezivanje

802.11 b/g/n, Bluetooth v3.0, A2DP

Ekran

10.1″ WUXGA Full HD (1920 X 1200) LED, Super IPS+, 600 nits osvetljenje

Kamera

Zadnja 8MP Auto-fokus, LED blic, F/2.2 otvor blende, snimanje 1080p videa

Prednja 2MP za video konferencije

Konektori

2-u-1 Audio konektor (Slušalice / Mikrofon) /

1x Micro-D HDMI 1.4a / 1 x čitač microSD kartica /

Dual mikrofon / 1 x Stereo zvučnik

Trajanje baterije

Pad 9,5 h

Pad + Dock: 14 h

 

Izvor: ASUS


Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar