| Vesti | Hardver | ASUS obara rekorde sa ROG Maximus VI Extreme
Hardver

ASUS obara rekorde sa ROG Maximus VI Extreme

ASUS Maximus VI Extreme rekord

Kompanija ASUS je danas objavila da je matična ploča Republic of Gamers Maximus VI Extreme, bazirana na Intel Z87 čipsetu, postigla fantastičan rezultat uz stopu uspešnosti od 91% na overkloking samitu održanom tokom Computex Taipei 2013 sajma, čiji su sponzori bili Intel i Corsair. Uz to, ova ploča je postavila osam svetskih rekorda u performansama na zasebnom okupljanju koje se održalo u centrali ASUS kompanije a sve to samo par dana od zvaničnog predstavljanja matične ploče.

 

 

Deset od jedanaest pobeda na Intel i Corsair Computex OC takmičenju

U takmičenju sa najboljim overkloking matičnim pločama raznih brendova, Maximus VI Extreme je osvojila deset od jedanaest mesta (odnosno 91%) na Intel i Corsair Computex OC takmičenjima. Više detalja o tome možete naći na sledećem linku.

 

ASUS Maximus VI Extreme rekord 1 T

 

Osam svetskih rekorda

Još jednom, ASUS i Republic of Gamers (ROG) su pokazali da su posvećeni kvalitetnom overklokingu i projektuju matične ploče baš za to. Uz pomoć Maximus VI Extreme modela i najbržeg Intel Core i7 procesora, overkloker Mad222 je postigao CPU takt blizu 7,1GHz. Uz to, ova ploča je zabeležila rezultat sa četiri DDR3 DIMM memorije klokovane na impresivnih 3957MHz, što predstavlja najbrže četiri DIMM DDR3 memorije na bilo kojoj Z87 ploči u tom trenutku.

 

Intel Core 4770K rekord

cetiri DDR3 modula rekord

 

Pored toga, postignuto je još šest novih svetskih rekorda, uključujući PiFast, SuperPi 32M, 3DMark01, 3DMark05, 3DMark06, i AquaMark3. ASUS je pozvao poznate overklokere u svoje sedište da u saradnji sa sada već legendama overklokinga i članovima ROG tima kome pripadaju Andre Yang, Shamino, i TL postave ove nove rekorde. Među gostima su se našli: Christian Ney, Fredyama, Hazzan, Slamms, Smoke, Sofos1990, i Youngpro. Performans je održan 10-13. juna, nakon završetka Computex Taipei 2013 sajma.

 

PiFast rekord

SuperPi 32M rekord

3DMark01 rekord

3DMark05 rekord

3DMark06 rekord

AquaMark3 rekord

 

Maximus VI Extreme

U skladu sa dugom tradicijom postavljanja svetskih rekorda, Maximus VI Extreme donosi najnoviji ASUS ROG dizajn i inženjersko znanje. Uz, sada već standardne, komponente najvišeg kvaliteta koje sa lakoćom mogu podneti čak i najzahtevniji takmičarski overkloking i overvolting, Maximus VI Extreme dolazi sa inovativnom interno/eksternom konzolom za overkloking i monitoring nazvanom OC Panel, Extreme Engine Digi+ III digitalnom kontrolom napajanja, kao i mPCIe II Combo sa ugrađenim 802.11ac Wi-Fi standardom, Bluetooth 4.0, i podrškom za NGFF ultra-tanke SSD-ove koji su sve češće izbor najvatrenijih overklokera.

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar