| Vesti | Hardver | ASUS najavljuje TUF Sabertooth Z170 S matičnu ploču
Hardver

ASUS najavljuje TUF Sabertooth Z170 S matičnu ploču

ASUS TUF Sabertooth Z170 S

ASUS je najavio TUF Sabertooth Z170 S, novu ATX matičnu ploču sa belom kamuflažnom šarom i brojnim tehnologijama, kao što su: TUF Thermal Radar 2 za upravljanje radom ventilatora, TUF ICe temperaturni senzori, TUF Detective 2 aplikacija za daljinski nadzor i kontrolu, i beli Q-LED indikator boot procesa.

TUF Sabertooth Z170 S ploča je bazirana na novom Intel Z170 Express čipsetu, podržava šestu generaciju Intel Core procesora, i opremljena je najsavremenijim mogućnostima za povezivanje, uključujući USB 3.1 Gen 2 Type-A i reverzibilni Type-C priključak. Zahvaljujući TUF komponentama koje ispunjavaju vojne standarde, ova matična ploča je sposobna da izdrži neprekidan rad (24/7 režim). Tu je i nadograđena TUF ESD Guards 2 zaštita od elektrostatičkog pražnjenja, kao i TUF LANGuard za umrežavanje, a svemu treba dodati i garanciju od 5 godina. 

ASUS TUF je prvi brend koji je svetu predstavio matične ploče sa potpuno belim štampanim pločama, a Sabertooth Z170 S ide još dalje kada je reč o kamuflažnom šablonu inspirisanim Arktikom. Naime, štampana ploča nije bojena, već je kamuflažni šablon utisnut direktno u ploču. Arktik-bela estetika Sabertooth Z170 S ploče je upotpunjena i belim Q-LED indikatorskim svelom koji informiše korisnika o vitalnim boot procesima.

 

ASUS TUF Sabertooth Z170 S 1 t ASUS TUF Sabertooth Z170 S 2 t

 

TUF Sabertooth Z170 S kombinuje tri tehnologije za upravljanje hlađenjem: TUF ICe, TUF Thermal Radar 2 i TUF Detective 2. TUF ICe je nezavisni procesor na ploči koji nadzire temperaturne senzore i brzinu okretanja ventilatora, kako bi rashladni sistem bio što precizniji. TUF Thermal Radar 2 se sastoji od 11 priključaka za ventilatore. Brojni senzori na ploči omogućavaju korisnicima da prate temperaturu grafičke karte i ostalih komponenti u realnom vremenu, uz istovremenu mogućnost ručnog podešavanja hlađenja ili automatske optimizacije samo jednim klikom.

 

ASUS TUF Sabertooth Z170 S 3 t ASUS TUF Sabertooth Z170 S 4 t

 

Besplatna TUF Detective 2 aplikacija za pametne telefone i tablete poseduje jednostavan korisnički interfejs u kojem prikazuje detaljne informacije o sistemu. Uz pomoć TUF Detective 2 aplikacije, korisnici mogu da otkriju i dijagnostikuju greške, kao i da podese kompletan sistem koji se bazira na Sabertooth Z170 S ploči ili bežično kontrolišu ventilatore.

 

ASUS TUF Sabertooth Z170 S 5 t ASUS TUF Sabertooth Z170 S 6 t

 

Za izradu TUF Sabertooth Z170 S matične ploče su korišćene TUF komponente, što znači da je dovoljno snažna da izdrži i najzahtevnije uslove rada, čak i pod najvećim opterećenjem. Japanski 10K crni metalni kondenzatori imaju 20% veću otpornost na temperaturu, čime se obezbeđuje duži životni vek, dok su TUF zavojnice proizvedene od visoko kvalitetnih neoksidujućih materijala koji, prema rečima proizvođača, imaju 13% bolju termalnu disipaciju. Opremljena je i nadograđenom TUF ESD Guards 2 tehnologijom koja štiti mnogobrojne priključke od elektrostatičkog pražnjenja. Ova tehnologija je dizajnirana da bude dvostruko snažnija nego ranije, a pokriva sve USB sokete i zadnje I/O konektore.

 

ASUS TUF Sabertooth Z170 S 7 t ASUS TUF Sabertooth Z170 S 8 t

 

TUF Sabertooth Z170 S je takođe opremljena i LANGuard tehnologijom. LANGuard je hardverska mrežna zaštita, sertifikovana za vojnu upotrebu, a sastoji se od signal-coupling tehnologije i kondenzatora premijum kvaliteta, a sve u cilju obezbeđivanja pouzdanije konekcije i bolje propusnosti. Tu su i komponente koje pružaju zaštitu od elektrostatičkog elektriciteta i prevelikog napona.

 

ASUS TUF Sabertooth Z170 S 9 t ASUS TUF Sabertooth Z170 S 10 t

 

Svaka TUF matična ploča prolazi kroz rigorozne industrijske testove u ASUS laboratorijama, gde se greju do temperature od 95°C, zamrzavaju na temperaturi od -45°C, savijaju, udaraju i ispuštaju, što znači da je TUF Sabertooth Z170 S takođe sertifikovana da izdrži 24/7 rad, čak i u najtežim uslovima. Zato ima garanciju od 5 godina i poseduje najsavremenije i najbrže opcije za povezivanje, uključujući obe vrste USB 3.1 Gen 2 priključaka, kako Type-A, tako i reverzibilni Type-C. Navedeni USB standard omogućava brzinu prenosa podataka do 10Gbps, što je dvostruko brže od USB 3.0 standarda. USB 3.1 standard je pritom potpuno kompatibilan sa postojećim USB uređajima.

 

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu