| Vesti | Hardver | Predstavljanje ASUS ROG ARES grafičke karte omogućava zadovoljstvo onih koji traže vrhunske performanse
Hardver

Predstavljanje ASUS ROG ARES grafičke karte omogućava zadovoljstvo onih koji traže vrhunske performanse

asus

ASUS-ov „brend“ Republic of Gamers , ili skraćeno ROG, nastavlja da impresionira gejmere praveći proizvode koji odgovaraju njihovim najvećim zahtevima. ROG je namenjen ne samo gejmerima nego i entuzijastima i inženjeri ROG-a znaju šta takve osobe traže. Posle MARS-a kompanija ASUS je na tržišta izbacila ARES. ARES osim spektakularnog izgleda donosi i vrhunske grafičke performanse.

 

 

ARES_T

 

ARES poseduje dva ATI Radeon HD5870 grafička čipa koji rade na 850 MHz time dobijajući za 32% veće perfomanse od referentnog modela. To nije sve ASUS ARES poseduje i 3200 stream procesora i čak 4 GB GDDR5 memorije klokovanih na 1,2GHz. Sve ovo bi trebalo da donese toliko grafičke „snage“ da će i najveći entuzijasti biti zadovoljni grafičkim performansama. ARES može služiti kao odličan izbor za mašinu gde će se vrteti najzahtevnije grafičke aplikacije ili kao vrhunski izbor za benchmark mašinu iz razloga što su overkloking i moding mogućnosti odlične.

 

Obično vrhunske performanse donose problem sa zagrevanjem ili bukom, dok to kod ASUS ARES modela nije slučaj. Termalno rešenje koje donosi 100mm ventilator koji može izduvavati čak šest puta veću vazdušnu masu nego u slučaju referentnog modela i njegovog ventilatora odmah pokazuje o kakvom se ozbiljnom sistemu hlađenja radi. Tu su i dva velika bakarna hladnjaka za svaki od čipova koji u kombinaciji sa ovakvim ventilatorom donosi male temperature čipova tokom rada. Ovo omogućava velike overklok mogućnosti, što je i jedan od ciljeva ARES-a kako bi se dopao i najvećim entuzijastima. Kartica je tako dizajnirana tako da su vibracije zbog strujanja vazduha svedene na minimum time smanjujući i buku tokom rada.

 

Da se radi o specijalnom izdanju to se vidi iz pakovanja koje osim same karte obuhvata i gejmerski miš, kao i torbu koja odaje utisak da se u njoj nalazi nešto vrlo vredno, što ARES i jeste. Naravno da bi ASUS ARES bio eskluziva na tržištu će biti ponuđeno samo mali broj primeraka ARES-a tako da je posedovanje jednog i stvar prestiža. Sve ovo pokazuje da se i u budućnosti mogu očekivati slični vrhunski proizvodi iz ASUS ROG kuhinje.

 

Evo i detaljnih specifikacija ARES-a:

Model

ARES/2DIS/4GD5

Graphics Engine

ATI RadeonTM HD 5870 graphics X2

Video Memory

4GB GDDR5

Engine Clock

850 MHz

Stream Processors

1600×2=3200

Memory Clock

4800MHz (1200MHz GDDR5)

Memory Interface

256-bit x2

DVI Max. Resolution

2560 x 1600

Bus Standard

PCI Express® 2.1

DVI Output

1x native dual-link DVI-I

1x single-link DVI via HDMI to DVI adapter

HDCP compliant

YES

HDMI Output

YES, native

DisplayPort

YES, native

Software Bundled

ASUS utilities and driver

Notes

Card size 11 x 5 inches

Special metal bracket and

ROG gaming mouse bundled

8+8+6 pin power connectors required

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar