| Vesti | Hardver | Rezultati ASUS 1156 overkloking takmičenja
Hardver

Rezultati ASUS 1156 overkloking takmičenja

asus

Poslednjih osam nedelja trajalo je ASUS 1156 Overklok takmičenje, koje je počelo 20. septembra, a uspešno se završilo 21. novembra ove godine. Mnogi overklokeri širom sveta takmičili su se na nedeljnom nivou, gde su sa velikom željom prema pobedi podizali zastave svojih zemalja u sam vrh tabele. Takmičenje je bilo veoma zabavno i pre svega uspešno, jer veliki broj takmičara mogao je da osvoji i bogate nagrade.

 

 

Kao što je rečeno takmičenje je bilo na nedeljnom nivou, gde je svake nedelje cilj takmičenja bio drugačiji.

 

ASUS 1156 Maximum QPI Link Frequency (prva nedelja)

Za ovo takmičenje, zadatak učesnika bio je da doguraju do granica maksimuma QPI klok. Prvih deset takmičara bez problema je probilo 5.5 GHz, dok je prvi koji je vodio na listi bio korinik pod imenom serpens13 iz Irana, sa konačnim klokom od neverovatnih 5,7845 GHz, što je u ovom trenutku ujedno i najbolji rezultat na svetu. Za probijanje ovog svetskog rekorda pomenuti korisnik koristio je ASUS TUF Series SABERTOOTH 55i matičnu ploču.

Evo i pogleda na tabelu za prvu nedelju:

lista

 

ASUS 1156 Lowest CPU Frequency (druga nedelja)

Druge nedelje radilo se na veoma interesantnom takmičenju, naime zadatak takmičara bio je da ostvare najnižu moguću frekvenciju samog proceosora. Vema čudan redolsed događaja doveo je do toga da su svi takmičari imali vrednost klok-a ispod 300 MHz, gde je najbolji među svima user ExtremeOC iz Irana imao najbolju zableženu vrednost koja se zaustavila na 134 MHz. Takmičari su koristili raznorazna egzotična hlađenja, da bi dostigli najmanju moguću brzinu. Drugo mesto zadržao je user Brian na ASUS Maximus III Gene matičnoj ploči.

 

ASUS 1156 Maximum Base Clock Frequency (treća nedelja)

Treća nedelja je bila možda i najzanimljivija, jer su u pomenutoj nedelji takmičari imali zadatak da dosegnu maksimalni BCLK klok koristeći ASUS 1156 platformu. Probijanje 300 MHz bilo je veoma lako, svakako sa Intel P55 ASUS baziranim matičnim pločama. Korisnik Overclocker886 uspeo je da obori svetski rekord na Pentium G6950 procesoru, uz pomoć Maximus III Formula matične ploče.

 

ASUS 1156 Maximum Memory Speed (četvrta nedelja)

Četvrte nedelje radilo se na dostizanju maksimalnog kloka memorije na ASUS 1156 platformi. TOP pet overklokera bili su u mogućnosti da probiju neverovatnih 3,1 GHz na ASUS Maximus III Formula i Maximus III Extreme modelima. Najbolji rezultat napavio je korisnik mat iz Austrije. Pomenuti korisnik bio je u mogućnosti da dosegne neverovatnih 3,26 GHz uz pomoć Corsair memorije i ASUS Maximus III Formula matične ploče. Drugo mesto osvojio je korinik Hiwa sa klokom većim od 3 GHz za DDR3 memoriju na Maximus III Formula matičnoj ploči. Za postizanje ovog kloka memorije overkloker Hiwa dostavio je video snimak koji možete pogledati ispod.

 

 

ASUS 1156 Maximum CPU Frequency (Peta nedelja)

Za overklokere čija je specijalnost overklok procesora, peta nedelja je bila i više nego interesantna. U petoj nedelji najviše se istakao overklokerski tim iz Austrije koji je uspeo da pogura svoj Core i5 655K procesor do neverovatnih 6,8222  GHz uz pomoć ASUS Maximus III Formula matične ploče. Drugo mesto je zauzeo korisnik serpens13 koji je kasnio za nekih 18 MHz, te do kraja nedelje svih pet overklokera uspelo je da probije 6,7 GHz.

 

ASUS 1156 3DMark 2006 (šesta nedelja)

Najveći izazov od početka takmičenja bio je Futuremark 3DMark 2006. Takmičari su dali sve od sebe kako bi postigli najbolji rezultat na svojim ASUS 1156 baziranim mašinama. Najomiljenija grafička karta tokom takmičenja bila je ASUS GTX480, i oni najbolji mogli su da ostvare preko 1,1 GHz za grafički procesor, uz konačan rezultat koji je bio veći od 32.000 markova. Hobdacity iz USA završio je prvi sa rezultatom od 32.346 markova.

 

ASUS 1156 3DMark 2001 Low Score (sedma nedelja)

U šestoj nedelji fokus je bio 3DMark 2001, jedan od starijih 3D benchmark programa na kome se morao ostvariti „što manji“ rezultat. Pobednik ovog takmičenja bio je korisnik Erdem Olkum poznatiji na forumima kao „sys_tweaker“ čiji je zabeležen rezultat iznosio 8 markova. Mladi overkloker Erdem Olkun aka sys_tweaker u suštini nije trebao High End mašinu, ovaj zadatak završio je sa ASUS P7P55-M LX matičnom pločom.

 

ASUS 1156 3DMark 2001 Professional Challenger (osma nedelja)

Finalna nedelja ASUS 1156 Championship takmičenja bila je odlična za one koji preferiraju profesionalni overklok. Cilj je bio napraviti što veći rezultat sa 3DMark 2001 benchmark programom, sa klokom procesora koji mora da bude manji od 6 GHz. Korisnik C-timi iz turske održao je prvu poziciju probivši 100 .000 markova sa ASUS P7P55 Premium matičnom pločom.

 

 

Evo i par slika na koji način su takmičari dolazili do svojih rekorda:

 

1_T2_T3_T
4_T5_T6_T
7_T8_T9_T

 

Za više informacija o dobitnicima i nagradama posetite sledeću stranicu


Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar