| Vesti | Hardver | ASRock Z87 Fatal1ty Killer
Hardver

ASRock Z87 Fatal1ty Killer

ASROCK Z87 Killer

Kompanija ASRock je predstavila tržištu jedan vrlo zanimljiv proizvod. U pitanju je ASRock Fatal1ty Z87 Killer matična ploča.

Kao i svaka druga matična ploča koja u sebi nosi Fatal1ty oznaku i ova nam donosi pregršt novih tehnologija koje bi trebalo da donesu dosta poboljšanja u onom sektoru po čemu je Fatal1ty i postao poznat – gejming.

 

 

Pre nego što budemo otkrili najjače oružje ove matične ploče, pričaćemo o ostalim tehnologijama.

ASRock Fatal1ty Z87 Killer poseduje A-Style, koji se na ovoj matičnoj ploči ogleda u konektoru za napajanje koji ima veću gustinu čime se smanjuju gubici, a tu je i dodatni SLI/CrossFire X konektor koji daje dodatnu „struju“ grafičkim kartama radi bolje stabilnosti u overklok sesijama.

 

ASROCK Z87 Killer 1

 

Za one koji ne podnose standardne integrisane zvučne karte, radovaće Vas činjenica da je i na ovoj matičnoj ploči korišćeno Purity Audio rešenje, koje se vrlo dobro pokazalo na našim testovima, i koje je sposobno da se koristi i u kombinaciji sa slušalicama sa velikom otpornošću do 600 Ω.

Tu su i HDMI-In konektor, Key Master aplikacija za miš i tastaturu, kao i XSplit (aplikacija za snimanje i streaming gejming sesija) sa tri meseca premium servisa besplatno.

 

ASROCK Z87 Killer 2

 

Tu je i odličan kvalitet izrade, kao i vrhunske komponente koje omogućuju duži radni vek, kao i veću stabilnost tokom overklok sesija tj. može se reći da je sve preodređeno vrhunskim performansama u igrama, ali i drugim aplikacijama.

Za to je zadužena osmofazna naponska jedinica sa kvalitetnim kondenzatorima. Osim CPU kloka, ASRock obećava i dobar OC memorije tako da možete očekivati i frekvencije veće od 3000 MHz u dual channel režimu, naravno uz odgovarajuće memorijske module.

 

ASROCK Z87 Killer 3

 

Tajno oružje ove matične ploče je Killer E2200 LAN koji sa svojim softverom ume da utiče na smanjenje pinga u online igrama. Tako inženjeri iz ASRocka navode da ovo rešenje može smanjiti ping u igrama kao što su League of Legends, Diablo 3, popularnoj Doti 2 isl, što može značiti razliku između „ubiti nekog“ i „biti ubijen od strane protivnika“.

Tokom igranja ovo rešenje priotizira saobraćaj koji se koristi za igranje, tako da preostali internet saobraćaj neće previše uticati na ping u igrama.

 

ASROCK Z87 Killer lan

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar