| Vesti | Hardver | ASRock predstavio Mini-ITX gejmersku matičnu ploču – Z170 Gaming-ITX/ac
Hardver

ASRock predstavio Mini-ITX gejmersku matičnu ploču – Z170 Gaming-ITX/ac

ASRock Z170 Gaming-ITXac

Kompanija ASRock je nedavno predstavila novu Mini-ITX matičnu ploču, Intel 100 serije, pod nazivom ASRock Z170 Gaming-ITX/ac. Ovo je naizgled konvencionalna matična ploča malih formata sa dva DDR4 slota, jednim PCIe 3.0 x16 slotom i procesorskim podnožjem u sredini. Ali s obzirom da ne treba suditi o knjizi po koricama, ova kompaktna gejmerska matična ploča je veliko iznenađenje u svojoj kategoriji, u okviru Intel 100 serije.

Za početak, ASRock Z170 Gaming-ITX/ac je zasnovana na štampanoj ploči od osam slojeva i koristi naponsku sekciju od osam faza, dok ni mnoge ATX matične ploče nemaju ovako sofisticiranu naponsku sekciju. Priča je zaokružena Super Alloy komponentama, Gamimg Armor dizajnom, Premium 60A zavojnicama, Dual-Stack MOSFET-ima, Nichicon 12K Platinum kondenzatorima, Hi-Density naponskim priključcima, 15µ zlatnim kontaktima i Digi Power dizajnom. 

  

ASRock Z170 Gaming-ITXac 2 T ASRock Z170 Gaming-ITXac 1 T

 

Još jedna osobina ove matične ploče, koja je vredna pominjanja, su video izlazi. Ima dva HDMI porta i DisplayPort, dok jedan od HDMI priključaka koristi poseban čip koji obezbeđuje podršku za najnovije HDMI i HDPC standarde. To znači da je ova matična ploča u mogućnosti da pušta video materijal i igre u 4K rezoluciji, na 60Hz, koristeći integrisanu Intel HD grafiku.

 

 

Dakle, bilo da se odlučite za gejming sa diskretnom grafičkom kartom ili ste zadovoljni i sa integrisanim grafičkim čipom, prema rečima proizvođača, sa ASRock Z170 Gaming-ITX/ac matičnom pločom ne možete pogrešiti, ukoliko tražite kompaktnu gejming platformu.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu