| Vesti | Hardver | AMD predstavio Carrizo PRO
Hardver

AMD predstavio Carrizo PRO

AMD Carrizo PRO

Kompanija AMD je danas predstavila Carrizo Pro seriju APU-ova namenjenih notebook-ovima u biznis sektoru.

Novi AMD APU-ovi će pružati još bolje performanse po watu potrošnje, a tu je i Radeon R7 grafički čip sa dva dodatna jezgra u poređenju sa prethodnom generacijom sa maksimalnim radnim taktom GPU-a od 800MHz, ako se gleda najjači predstavnik nove serije – AMD PRO A12 8800B.

Novi AMD APU-ovi šeste generacije podržavaju AMD Secure Processor tehnologiju, koja uključuje ARM TrustZone i na taj način je AMD prvi doneo TrustZone namenjen PC računarima sa Windows operativnim sistemima.

AMD Secure Processor tehnologija omogućava izvršavanje sigurnosnih operacija izolovano od standardnih i time omogućava da sigurnosne operacije ne opterećuju APU jezgra, koja se mogu koristiti za druge poslove.

AMD Carrizo PRO APU-ovi dolaze sa Qualcomm Snapdragon X5 LTE modemom, koji se koristi na modernim smart telefonima, što omogućava brži pristup podacima time povećavajući produktivnost.

 

AMD Carizzo PRO 1 T AMD Carizzo PRO 2 T

AMD Carizzo PRO 3

 

Što se tiče potrošnje TDP se može konfigurisati i iznositi od 12 – 35W. Najjači model sadrži 4 CPU i 8 GPU jezgara sa radnim taktom CPU-a do 3,4GHz i GPU-a do 800MHz, a tu je podrška za DDR3-2133MHz memoriju. Slabiji modeli takođe imaju 4 CPU jezgra, osim A6 8500B modela koji ih ima dva, kao što možete videti na slici ispod.

 

AMD Carrizo PRO serija

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar