| Vesti | Hardver | ASRock je predstavio AM1 matične ploče
Hardver

ASRock je predstavio AM1 matične ploče

ASRock AM1

AMD nedavno najavio novu AM1 platformu koja će koristiti novo podnožje i nove APU-ove, a ASRock je ovo uspešno ispratio.

APU-ovi koji će se uskoro pojaviti u prodaji koriste četiri jezgra u kombinaciji sa integrisanim grafičkim čipom, podržavaće DDR3 memoriju brzine 1600MHz i nosiće AMD Athlon™ i AMD Sempron™ APU oznake.

U znak dobrodošlice nove platforme, ASRock je predstavio tri AM1 matične ploče sa oznakama AM1H-ITX, AM1B-ITX i AM1B-M (dve Mini-ITX i jednu Micro ATX ploču).

 

 

ASRock AM1 1 T

AM1B-ITX                                AM1B-M                                 AM1H-ITX

 

Najinovativnija APU matična ploča AM1 Serije – AM1H-ITX je opremljena sa dve opcije napajanja. Pored tradicionalnog naponskog priključka, tu je i DC konektor koji koristi 19V ispravljače. A klasični 24 pinski ATX priključak je kompatibilan sa svim napajanjima! AM1H-ITX je veoma atraktivna mini-ITX matična ploča jer koristi samo solid kondenzatore, ima četiri video izlaza (D-Sub, DVI-D, HDMI i Display Port), četiri SATA3 6Gb/s priključka, četiri USB 3.0 konektora i korisni mini-PCIe slot za dodavanje WiFi kartice.

 

ASRock AM1 2

 

Nadolazeće AM1 matične ploče se proizvode sa novom ASRock High Density Glass Fabric PCB tehnologijom koja eliminiše nepoželjne praznine među slojevima štampne ploče koje inače upijau vlagu i prave kratke spojeve. Full Spike Protection tehnologija takođe štiti od prejake struje, naglih skokova napona usled udara groma i elektrostatičnih pražnjena.

 

ASRock AM1 3

 

Kako minijaturni računari bivaju sve popularniji, APU sa malom potrošnojm u kombinaciji sa mini-ITX matičnom pločom su odličan izbor. Zbog toga, ASRock AM1 matične ploče sa visokim performansama i kvalitetnom izradom, defintivno čine najbolji izbor za integraciju kompaktne AM1 platforme!

Za više informacija, možete posetiti sajt proizvođača:

AM1B-M: http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1B-M/

AM1B-ITX: http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1B-ITX/

AM1H-ITX: http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1H-ITX/

 

Što se AM1B-ITX matične ploče tiče, o tom modelu možete čitati na PCAXE portalu već sutra. Pratite nas i saznajte šta sve donosi nova AM1 platfotma i šta nudi AM1B-ITX.

 

Izvor: ASRock

 

Komentarišite na forumu