| Vesti | Hardver | Apple priprema Ipad druge generacije?
Hardver

Apple priprema Ipad druge generacije?

apple

Izgleda da Apple priprema proizvodnju iPad-a druge generacije, koji bi mogao da bude predstavljen sredinom drugog kvartala 2011 godine. Ako je verovati IT analitičaru Brian Blair-u nova generacija svetski popularnog tablet imaće Qualcomm čipove sa podrškom za GSM i CDMA mreže!


 

 

Apple će moći da prodaje novi tablet bez brige o kom mrežnom standardu se radi!“ rekao je Blair u svojim analizama na Bloomberg i AllThingsD portalima, a zatim i dodao: „Koliko sam shvatio u razgovoru sa ljudima iz Apple-a, novi iPad je drugačije dizajniran od prethodnika. U osnovi bitna razlika je to što je napravljen iz jedne celine (materijal je još uvek je nepoznat…).“ Izjavio je Blair.

ipad

Zatim je dodao: „Ako je suditi po tim informacijama izgleda da će Apple morati da koristi proizvodne trake čiji će pristup biti sličan onom koji smo videli prilikom proizvodnje MacBook-a“

Pored toga Brian je napisao i sledeće: „Mislim da će Apple usporiti proizvodnju postojećeg iPad-a u sledeća dva meseca, kako bi se želja za novim iPad-om još više povećala!“

U međuvremenu je Mike Abramsky (analitičar RBC Capital Markets-a iz Toronta) rekao da veruje da će sledeća generacija iPad-a imati kameru na sebi, i dodao da će verovatno postojati prednja kamera za video pozive. Detaljnije o tome možete pročitati na ovom linku.

 

Komentarišite na forumu

Tagovi

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar