| Vesti | Hardver | AMD predstavlja svoju serversku platformu: upoznajte Fiorano, Kroner
Hardver

AMD predstavlja svoju serversku platformu: upoznajte Fiorano, Kroner

 

opteron_platform_amd_chipset_8

Pored „Six core AMD Opteron procesora sa AMD čipset plarformom“, AMD je takođe predstavio i specifikacije „Kroner“ servera. U suštini, AMD Kroner je novo dizajnirana matična ploča koja omogućava OEM proizvođačima da stave dual-socket servere u jednu 1U ili 2U serversku šasiju, sve do četiri dual-socket kombinacije u 3U ili 4U rekovima. Ovo je AMD-ov lični „blade“ dizajn, sličnima kao što su SuperMicro ili Tyan matične ploče i sistemi koji se grade „oko“ njih.

opteron_platform_amd_chipset_9

„Naš fokus je da obezbedimo svaki aspekt serverskih platformi, poboljšane performanse u ključnim situacijama, kao i u virtuelizaciji, a sve to je propraćeno odličnom optimizacijom i smanjenom potrošnjom“, izjavio je Patrick Patla, podpredsednik i generalni menadžer Server Embedded Business odeljenje u AMD-u. „Ova nova platforma, kao i projekat poznat pod kodnim imenom „Kroner“, omogućiće zaista jedinstvena rešenja kada su u pitanju datacenter solucije“.

 

  Overview of Next-Gen AMD Platform Architecture (Fiorano)

 

 AMD Chipset Performance Demo

Prema informacijama koje su trenutno dostupne, ovo je samo predstavljanje na papiru. Neki od izvora u SuperMicro kompaniji su rekli da će 1U72U matične ploče stići u Q4, dok će Tyan krenuti sa proizvodnjom u novembru.

 

Izvor: AMD

Komentarišite na forumu

 

Tagovi