| Vesti | Hardver | AMD predstavio Radeon R9 290X
Hardver

AMD predstavio Radeon R9 290X

AMD Radeon R9 290X

Kompanija AMD je danas predstavila AMD Radeon R9 290X grafičku kartu, koja je i testirana na našem portalu na sledećem linku.

AMD Radeon R9 290X predstavlja ultimativni GPU za novu eru u PC igranju. Kao vrh ponude AMD Radeon R9 Serije grafičkih karti, AMD Radeon R9 290X GPU pruža vrhunske performanse i pomera granice audio i vizuelnog realizma, igračima koji zahtevaju apsolutno najbolje.

 

 

“Kao vrh naše nove AMD Radeon R9 Serije grafičkih karti, AMD Radeon R9 290X GPU je otelotvorenje AMD-ovog liderstva u domenu ultimativnih grafičkih rešenja stvorenih da pruže izuzetno igračko iskustvo”, izjavio je Met Skiner (Matt Skynner), generalni menadžer i korporativni potpredsednik, AMD Grafičke Poslovne Jedinice, i dodao: “Veoma snažna kombinacija Graphics Core Next (GCN) arhitekture, „Mantle“-a i AMD TrueAudio tehnologije podiže lestvicu za zapanjujuću grafiku i audio, te entuzijastima pruža igračko iskustvo bez presedana”.

Sa AMD-ovom višestruko nagrađivanom Graphics Core Next (GCN) arhitekturom u svom jezgru, AMD Radeon X9 290X grafičke karte poseduju neuporedivu prednost u vidu „Mantle“ API-a. Sa „Mantle“-om, proizvođači igara su u prilici da iskoriste punu snagu GCN arhitekture, kako u PC računarima tako i u igračkim konzolama, što im omogućava da ostvare neuporediv nivo hardverske optimizacije koja otključava revolucionarne performanse, kao i kvalitet slike.

Opremljen sa novom AMD TrueAudio tehnologijom i stvoren za igranje u ultra rezolucijama, AMD Radeon X9 290X GPU već danas pruža najrealističnije PC igračko iskustvo. AMD TrueAudio tehnologija, o kojoj smo već pisali u posebnoj vesti, kao i u recenziji Radeon R9 290X modela, donosi novi nivo revolucionarnog audio realizma, okružujući igrače sa realističnim audio okruženjem putem stereo slušalica i zvučnika. Opremljena specijalizovanim audio procesorom unutar GPU-a, AMD Radeon X9 290X grafička karta će pružiti bogato i izuzetno realistično audio okruženje, uključujući istinski realan eho, konvoluciona izobličenja i neverovatno realna zvučna okruženja.

Kreiran za rad u UltraHD (4K) rezoluciji i AMD Eyefinity tehnologiji, AMD Radeon R9 290X GPU unapređuje vizuelno iskustvo u sadašnjim i budućim PC igrama superiornim vizuelnim kvalitetom i performansama.

 

Karakteristike AMD Radeon R9 290X grafičkih karti uključuju:

 

  • 2816 stream procesorskih jedinica

  • Do 1 GHz radnog takta za GPU

  • 4GB GDDR5 memorije

  • Do 5 GHz radnog takta memorije

  • 320GB/s (maksimalnog) memorijskog protoka

  • 3,79 TFLOPS računarske snage

  • Podrška za DirectX 11.2, OpenGL 4.3 i Mantle API

 

AMD Radeon R9 290X grafičke karte su od danas dostupne sa početnim cenama od 399 evra bez uračunatog PDV-a.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar