| Vesti | Hardver | AMD predstavio nove Radeon grafičke karte
Hardver

AMD predstavio nove Radeon grafičke karte

AMD Radeon R9 290X

AMD je sinoć predstavio Radeon karte iz R9 i R7 serije. Tako su predstavljene Radeon R9 290X, R9 290, R9 280X, R9 270X, R7 260X i R7 250 grafičke karte.

AMD je takođe predstavio „Mantle“ i AMD „TrueAudio“ tehnologiju, najnovije inovacije koje redefinišu GPU tako što igračima i programerima igara pružaju jedinstveno unapređenje audio i igračkih performansi u kompatibilnim igrama.

 

 

Mantle“ i „Graphics Core Next“

Višestruko-nagrađivana Graphics Core Next (GCN) arhitektura unutar AMD Radeon R9 i R7 Serije grafičkih karti je i dalje vodeća snaga. AMD-ov pristup pružanja konzistentnog igračkog iskustva na PC-u, u dnevnoj sobi ili putem clouda je pokretano AMD Radeon grafikom koja se nalazi u AMD grafičkim kartama i akcelerisanim procesorskim jedinicama (APU-ovima). Predstavljanjem „Mantle“-a se spajaju konzole, cloud, sadržaj i klijent.

Sa „Mantle“-om, igre kao što je DICE-ov Battlefield 4 će biti u prilici da na prirodan način komuniciraju sa „Graphics Core Next“ arhitekturom, ostvarujući viši nivo hardverske optimizacije koji trenutno ni jedan drugi proizvođač grafičkih karti ne može da ostvari. „Mantle“ pomaže programerima igara da kreiraju igre na većem broju platformi oslanjajući se na sličnosti između GCN-pokretanih PC-ja i igračkih konzola nove generacije na taj način pojednostavljujući proces razvoja igara. Predstavljanjem „Mantle“-a, AMD učvršćuje svoju poziciju lidera u pružanju brzih i efikasnih platformi za razvoj igara. Više detalja o „Mantle“-u će biti predstavljeno na AMD Developer Samitu, APU13, koji se održava od 11. do 13. novembra u San Hoseu, Kalifornija.

 

AMD Radeon R9 290X velika

 

AMD „TrueAudio“ tehnologija

AMD „TrueAudio“ tehnologija označava novi kurs u realizmu PC igara. AMD „TrueAudio“ tehnologija programerima igara pruža programabilni audio pajplajn na GPU-u, te im omogućava da stave svoj jedinstveni umetnički pečat na audio komponentu u igrama na isti način na koji je programabilni grafički pajplajn omogućio ostvarivanje jedinstvene umetničke vizije u PC grafici. Igre koje koriste ovu tehnologiju mogu pružiti realističnije dinamičko okruženje, bogatiju paletu zvučnih efekata, odličan usmeren audio i još mnogo toga.

AMD „TrueAudio“ tehnologija unapređuje audio realističnost simuliranjem načina na koji ljudski mozak opaža zvuk u realnom svetu, u saradnji sa postojećim audio hardverom korisnika kreira realističan doživljaj u dolazećim igrama kao što je “THIEF” od Square Enix-a ili “Lichdom” od Xaviant Games-a.

 

AMD Multi-displej tehnologija

Dolazak nove-generacije AMD Radeon grafičkih karti predstavlja i novo poglavlje u AMD-ovoj tradicionalnoj podršci vrhunskim multi-displej konfiguracijama. AMD Radeon R9 i R7 Serije grafičke karte su kreirane za igranje na UltraHD (3840×2160) displejima, uključujući i podršku za ne-segmentirane 2160p60 displeje kroz buduće verzije AMD Catalyst drajvera. Pored toga, igrači koji su navikli na AMD Eyefinity multi-displej tehnologiju će biti u prilici da koriste gotovo bilo koju kombinaciju izlaza za displeje kada su povezani odgovarajući monitori na DVI ili HDMI izlaze njihovih sistema.

AMD Radeon R9 i R7 Serije grafičke kartice će biti dostupne za kupovinu u bliskoj budućnosti.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar