| Vesti | Hardver | AMD predstavio najnovije modele Threadripper 7000 porodice procesora za radne stanice i HEDT entuzijaste
Hardver AMD

AMD predstavio najnovije modele Threadripper 7000 porodice procesora za radne stanice i HEDT entuzijaste

AMD je predstavio procesore Ryzen Threadripper PRO 7000 WX serije, koji će biti dostupni kasnije ove godine za DIY klijente, SI partnere i OEM partnera, uključujući Dell Technologies, HP i Lenovo. Dizajnirani za profesionalce i kompanije koje zahtevaju vrhunske performanse, pouzdanost, proširivost i sigurnost, ovi procesori pružaju neuporedive performanse, a podržani su AMD PRO tehnologijama i nude bezbednosne i upravljačke karakteristike na nivou koje zahtevaju moderna preduzeća i imaju do 96 jezgara i 192 proračunske niti neverovatnih performansi za tržište radnih stanica.

Istovremeno, AMD takođe predstavlja AMD Ryzen Threadripper 7000 seriju procesora, vraćajući se u HEDT okruženje po prvi put od 2020. Održavajući AMD-ov visoki standard za kreativne i profesionalne korisnike, Ryzen Threadripper 7980X procesor nudi najveću moguću računarsku snagu za desktop entuzijaste, sa izuzetnim performansama sa više niti za korisnike koji zahtevaju najbolje. Ovi procesori, takođe su izgrađeni sa AMD “Zen 4” arhitekturom i nude do 48 PCIe® 5.0 linija dostupnih korisnicima desktop računara, imaju do 64 jezgra i 128 niti za neviđen nivo performansi i efikasnosti.

Procesori AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX serije proširuju performanse bez premca prethodne generacije i superiorne karakteristike platforme za tržište radnih stanica. Izgrađena na vodećoj 5nm “Zen 4” arhitekturi, ova generacija dominira konkurencijom u najzahtevnijim profesionalnim aplikacijama i složenim multitasking radnim opterećenjima, kao što je kreiranje Revit modela. Za radna opterećenja s više niti, Threadripper PRO procesori nude do 96 jezgara i 192 niti, najviše jezgara bilo kog procesora za radne stanice za složene zadatke simulacije, generativnog dizajna, renderovanja i kompajliranja softvera, gde korisnici mogu videti do dva puta brže performanse u alatima kao što su Chaos V-Ray.

Pored toga, procesori Ryzen Threadripper PRO 7000 WX serije nude do 384MB L3 keš memorije zajedno sa osam kanala za DDR5 memoriju za aplikacije koje zahtevaju veliki memorijski kapacitet i propusni opseg. Lansirajući preko OEM i SI partnera, sa odabranim modelima koji dolaze i u retail, ovi procesori su podržani AMD-ovom tekućom saradnjom sa ISV partnerima radi optimizacije performansi u nizu radnih opterećenja, a sa AMD PRO tehnologijama, oni isporučuju kompletan skup funkcija neophodnih za moderne biznise. Poslovni lideri i donosioci IT odluka mogu iskoristiti prednosti vrhunskih sigurnosnih funkcija, robusnih alata za upravljanje i stabilnosti na nivou preduzeća kako bi osigurali brze i pouzdane performanse u svakoj situaciji.

“Dell Precision radne stanice pružaju performanse i pouzdanost koje su profesionalcima potrebne da podrže intenzivna radna opterećenja, pokreću inovacije i podstiču kreativnost,” rekla je Meghana Patwardhan, potpredsednica komercijalnih proizvoda za klijente, Dell Technologies. „Uz rast AI i generativne AI, Dell Precision radne stanice su vitalni alati za preduzeća za lokalno pokretanje složenih AI radnih opterećenja, uključujući inferenciju i velike jezičke modele.

U bliskoj saradnji sa AMD-om, proširujemo naš portfelj radnih stanica spremnih za veštačku inteligenciju dodatkom Precision 7875 Tower, opremljenih najvećom skalabilnošću i snagom za zahtevne aplikacije.” „Z by HP radne stanice su dizajnirane da donesu snagu procesora AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-serije današnjim profesionalcima i da kupcima pruže dobitnu kombinaciju performansi i pouzdanosti,“ Jim Nottingham, viši potpredsednik i predsednik odela, Advanced Compute i Solutions, HP Inc.

„Sa ovom najnovijom generacijom Threadripper procesora, korisnici radnih stanica mogu iskusiti novu eru računarske snage, podstičući kreativnost i produktivnost kao nikada prije.“ „Lenovo je uzbuđen što će povećati blisko partnerstvo sa AMD-om, redefinišući performanse radnih stanica našim cenjenim kupcima. Kasnije ovog kvartala, Lenovo će najaviti novodizajniranu radnu stanicu sa AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-serijom procesora, što predstavlja značajan napredak u profesionalnom računarstvu, u skladu s našom misijom da pružimo vrhunska tehnološka rešenja za profesionalce“, rekao je Rob Herman, zamenik predsednika i generalni direktor, Workstations and Client AI, Lenovo. „Zajedno uvodimo novu eru performansi, pouzdanosti i sigurnosti, radeći sa preduzećima kako bismo sa samopouzdanjem postigli svoje ciljeve.“

AMD Ryzen Threadripper 7000 serija označava povratak Threadripper-a na tržište vrhunskih desktop računara sa vrhunskim iskustvom za overklokovanje,5 high-end desktop iskustvom, zajedno sa najvećim brzinama takta koje se mogu postići na Threadripper procesoru. Snaga, performanse i efikasnost su maksimizirani inovativnim 5nm procesom i „Zen 4“ arhitekturom, dostupnim i na DIY tržištu i preko SI partnera.
Threadripper 7000 serija je napravljena da omogući moćan I/O za desktop korisnike, sa do 48 PCIe Gen 5.0 traka za grafiku, skladištenje i još mnogo toga. Sposoban za dvostruko veću propusnost memorije od tipičnih dvokanalnih desktop sistema, četverokanalni DDR5 memorijski kontroler na procesorima Ryzen Threadripper 7000 serije može podržati čak i najintenzivnije tokove posla.

AMD Radeon™ PRO grafika za radne stanice je dizajnirana da pruži profesionalcima, kreatorima i umetnicima izuzetne performanse, pouzdanost i vrednost za pokretanje najzahtjevnijih profesionalnih dizajna i kreativnih aplikacija u nizu industrija, uključujući medije i zabavu, dizajn i proizvodnju i arhitekturu , inženjering i građevinarstvo.

Najnoviji dodaci porodici proizvoda su AMD Radeon PRO W7000 serija grafičkih kartica za radne stanice izgrađene na revolucionarnoj AMD RDNA™ 3 arhitekturi. Dizajnirana da pruži bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju, Radeon PRO W7000 serija grafika omogućava profesionalcima da ispune rokove pod visokim pritiskom pod sve manjim budžetima, dok isporučuju rezultate svetske klase.

„Nove AI i interaktivne simulacione tehnologije transformišu profesionalne tokove rada – pomerajući granice desktop računarstva,“ rekao je Bob Pette, potpredsednik korporativnih platformi u NVIDIA-i. „Kombinovane tehnologije AMD-a i NVIDIA-e pomoći će profesionalnim korisnicima u različitim industrijama da se nose sa svojim najizazovnijim radnim opterećenjima.”

Radne stanice Dell Technologies, HP i Lenovo, kao i sistemskih integratora koji koriste nove procesore AMD Ryzen Threadripper PRO 7000 WX-serije očekuje se da će biti dostupne do kraja 2023. Vrhunske desktop platforme koje koriste AMD Ryzen Threadripper Procesori serije 7000 će biti dostupni od strane sistemskih integratora do kraja 2023. Konačno, nova AMD Ryzen Threadripper 7000 serija i odabrani procesori Ryzen Threadripper PRO 7000 WX serije biće dostupni kod DIY prodavaca od 21. novembra.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…