| Vesti | Hardver | Nova AMD Radeon PRO grafička karta – Radeon PRO W7700
Hardver

Nova AMD Radeon PRO grafička karta – Radeon PRO W7700

AMD je objavio novi Radeon PRO W7700 – najmoćniji grafički akcelerator za profesionalne radne stanice ispod 1.000 dolara, za koji iz kompanije navode da nudi idealnu kombinaciju pouzdanosti, stabilnosti i izuzetnih troškova/performansi za kreiranje sadržaja, CAD i AI aplikacije.

Nova grafička kartica za radne stanice dizajnirana je tako da zadovolji sve veće zahteve profesionalaca, uključujući sve složenije kompjuterski generisane dizajne, kontinuirani rast vizuelnih efekata i razvoj animacija, globalni porast građevinarstva i eksplozivni rast naprednih AI aplikacija. Grafička kartica AMD Radeon Pro W7700 oslobađa kreativnost profesionalaca kroz izvanredne performanse, zadivljujuće vizuelne efekte i opcije spremne za budućnost.

„Izgradili smo i optimizovali grafički akcelerator AMD Radeon PRO W7700, kako bismo stvorili superiorna iskustva korisnika radnih stanice, omogućavajući profesionalcima da pokreću inovacije i produktivnost“, rekao je Den Vud, korporativni potpredsednik i proizvodni menadžer za Radeon liniju.

Grafički akcelerator AMD Radeon PRO W7700 je idealan za rastuće zahteve kreativnih industrija uključujući medije i zabavu, dizajn i proizvodnju i arhitekturu, inženjering i izgradnju. 16 GB brze ECC video memorije omogućava 3D umetnicima i video urednicima da rade sa modelima i teksturama veće rezolucije i obrađuju kompleksne efekte. Takođe omogućava razmenu podataka između aplikacija, omogućavajući korisnicima da izvršavaju više zadataka između uređivanja, komponovanja i retuširanja kako bi ispunili rokove projekta.

Pored toga, uz vodeću podršku za DisplayPort 2.1 u industriji, video montažeri će imati koristi od bogatijeg kolornog prostora i mogućnosti korišćenja najviših rezolucija ekrana koje su danas dostupne. Nova grafička kartica takođe podržava najnovije kodeke sa AV1 mogućnostima kodiranja/dekodiranja i video kodiranja sa AI poboljšanjima za munjevito brzo vreme video kodiranja koje pojednostavljuje i ubrzava video produkciju.

Izgrađena na arhitekturi visokih performansi, energetski efikasne AMD RDNA 3, grafička kartica Radeon PRO W7700 nudi do 1,7X bolju cenu/performanse od svoje konkurentske ponude.

Nova grafička kartica takođe isporučuje do 52% veće performanse u SOLIDWORKS-u, do 24% veće performanse u Creo-u i do 37% veće performanse u CATIA-i u poređenju sa konkurentskim rešenjima, osnažujući arhitekte da prenesu svoje vizije hotela, poslovnih zgrada i drugih struktura u život omogućavajući im da proizvode fotorealističke rendere i impresivne prolaze. DisplayPort 2.1 i AMD Radiance Display Engine tehnologija takođe nude zadivljujuće rezolucije i živopisnu dubinu boja za prikazivanje projekata na do četiri ekrana.

„Odlična saradnja AMD-a i ACCA traje pet godina. Arhitekture su imali koristi od kombinacije AMD Radeon ProRender u našoj ACCA Edificius BIM aplikaciji, zahvaljujući integraciji HIP-a“, rekao je Gvido Cianciulli, osnivač i CEO ACCA Software- a. „Uzbuđeni smo što će korisnici ACCA Edificiusa imati koristi od nove grafike za radne stanice AMD Radeon PRO W7000 serije, koja obezbeđuje povećan fotorealizam i poboljšanu snagu prikazivanja slika, kao i podršku za ekrane sa ultra performansama.“

Grafička kartica Radeon PRO W7700 za radnu stanicu omogućava profesionalcima da izgrade i pokreću AI aplikacije direktno sa svojih radnih površina. Sa hardverskim AI akceleratorima, grafička kartica je dizajnirana da ubrza AI radna opterećenja u najnovijim aplikacijama, uključujući DaVinci Resolve, Adobe Premiere, Topaz Labs Video AI i mnoge druge.

„Uzbuđeni smo zbog dolaska Radeon PRO W7700 i kako će pomoći korisnicima da iskoriste generativni AI i druge kreativne aplikacije“, rekao je Anuš Elangovan, korporativni potpredsednik zadužen za razvoj AMD softvera (ranije Nod.ai). „Nod.ai je razvio API-je kako bi pomogli kreatorima da na najbolji način iskoriste svoje AI aplikacije. Naš SHARK Stable Diffusion REST API je uključen u Blender, omogućavajući kreativnim profesionalcima da iskoriste moć generativnog AI u svojim dobro poznatim 3D alatima.“

Grafička kartica AMD Radeon PRO W7700 za radnu stanicu trebalo bi da bude dostupna od sredine novembra 2023. godine kod vodećih prodavaca. Dostupnost proizvoda na OEM radnim stanicama i SI konfiguracijama trebalo bi da počne krajem novembra 2023. godine. Grafička kartica AMD Radeon PRO W7700 za radne stanice ima preporučenu maloprodajnu cenu bez poreza od 999 američkih dolara.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu…