| Vesti | Hardver | ASUS zvanično preuzeo Intel NUC proizvodnju
Hardver ASUS

ASUS zvanično preuzeo Intel NUC proizvodnju

ASUS je objavio da je zvanična ceremonija potpisivanja ugovora sa Intel korporacijom, kojom je obeležena primopredaja linije proizvoda Intel® Next Unit of Computing (NUC), uspešno završena. ASUS će sada proizvoditi i prodavati NUC uređaje od 10te do 13te generacije sistema i razvijaće buduće NUC sisteme. Intel NUC rešenja su uređaji malog formata ili računarski elementi koji su prilagodljivi i idealni za poslovna, edge kompjuting kao i gejming okruženja.

Nakon zvanične primopredaje od Intela, ASUS je započeo svoje NUC poslovanje i počeo da prima porudžbine za NUC sisteme od 1. Septembra. Novi posao otvara i nove mogućnosti za kompaniju ASUS i njene kupce. Vizija novoosnovanog ASUS NUC BU-a je da obezbedi najupečatljivije računarsko iskustvo sa sveobuhvatnim komercijalnim i AIoT rešenjima koja mogu da pomognu održavanju industrijskih sistema tako i firmi koje trebuju ova ili slična rešenja.

„Uveren sam da će ova saradnja unaprediti i ubrzati našu viziju za mini računar“, rekao je Džeki Hsu, ASUS SVP i ko-šef OP & AIoT poslovnih grupa, na ceremoniji potpisivanja. „Dodavanje linije Intel NUC proizvoda u naš portfolio će proširiti ASUS-ove AI i IoT R&D mogućnosti i tehnološka rešenja, posebno na tri ključna tržišta – industrijsko, komercijalno i potrošačko.

Džeki je takođe poželeo dobrodošlicu članovima Intel NUC jedinice koji su se pridružili ASUS NUC poslovnoj jedinici i koji će pomoći da se u velikoj meri unaprede mogućnosti istraživanja i razvoja ASUS-a u ovom segmentu, posebno u pogledu softvera i cloud računarstva.

ASUS je licencirao i dizajn hardverskih sistema i softver od kompanije Intel. Novi ASUS NUC posao će pomoći da se dalje prošire mogućnosti u oblastima istraživanja i razvoja, logistike i tehničke podrške, i pokrivaće potrebe profesionalnih programera i programere veštačke inteligencije, vlade, firmi, malih i srednjih preduzeća, kao i edge računarstvo i industrijske primene.

„Ovo je uzbudljivo vreme i za Intel i za ASUS dok idemo napred sa sledećim poglavljem u NUC-ovoj priči“, rekla je Mišel Džonston Holthaus, izvršni potpredsednik i generalni direktor Grupe za klijentsko računarstvo u Intelu, koja je takođe prisustvovala događaju. „Današnja ceremonija potpisivanja ovog ugovora označava više od poslovnog dogovora. To označava ASUS-ovu posvećenost unapređenju života NUC kupaca i partnera širom sveta. Radujem se što ću videti da NUC napreduje kao deo ASUS porodice.”

ASUS će nastaviti da razvija NUC proizvode i planira da proširi svoju mrežu kanala kako bi zadovoljio potražnju u budućnosti. ASUS NUC rešenja će biti dizajnirana da ispune industrijske standarde i ponudiće najsavremeniju sajber bezbednost za podršku svim vrstama poslovanja. Budući slučajevi korišćenja ASUS NUC uređaja uključuju optimizaciju sredstava i operacija, praćenje zdravlja ljudi, logistiku i praćenje i inspekciju proizvoda, kao i mnoge druge aplikacije.

ASUS kontinuirano nastoji da izgradi dugoročne poslovne odnose povezujući i pružajući usluge svojim klijentima imajući na umu princip obostranog zadovoljstva. Kompanija je postavila prioritet da obezbedi nesmetan prelaz za NUC klijente i posvećena je pružanju najbolje moguće usluge u budućnosti.

 

Izvor: ASUS

Komentarišite na forumu…