| Vesti | Hardver | AMD: Novi član Radeon FreeSync 2 porodice – BenQ EX3203R
Hardver

AMD: Novi član Radeon FreeSync 2 porodice – BenQ EX3203R

AMD BenQ

„U prethodne tri godine, AMD Radeon FreeSync tehnologija je bila na neverovatnoj vožnji.

Počeli smo sa svega par OEM-ova koji su pravili monitore koji nose FreeSync tehnologiju, sa uskim opsegom osvežavanja, ali kroz naše konstantne napore da masama predstavimo FreeSync, videli smo solidan i priuštiv refresh display ekosistem koji je kreiran i baziran na FreeSync-u.

Do danas, 353 monitora sa FreeSync podrškom su našli put tržišta – a nismo ni izbliza gotovi.“ – ovako počinje press saopštenje čelnika AMD-a, koji su sa ponosom predstavili novog člana Radeon FreeSync 2 porodice – BenQ-ov EX3203R monitor.

Naime, u pitanju je zakrivljeni gaming monitor sa 32-inčnim QHD ekranom uz 90% DCI-P3 color gamut-om sa HDR i FreeSync 2 tehnologijom za što fluidniju sliku i 1800R zakrivljenjem. 

Poseduje podršku za HDR sadržaj i refresh rate do 144Hz, uz rezoluciju od 2560x1440p. Inkorporirani su ultra tanki bezel sa edge-to-edge panelima, koji se mogu iskoristiti pri spajanju više ovakvih monitora. Iz BenQ-a navode da EX3203R poseduje tri puta više kontrasta od normalnih panela, uz 3000:1 Ultra-High Native Contrast, čak 33 odsto više osvetljenja pod HDR modom, i čak 90 odsto DCI-P3 standarda za što autentičnije boje.

 

AMD BenQ 01

 

Na kraju, tu je i FreeSync 2 tehnologija koja nudi što fluidnije gejming iskustvo i dodatnu podršku za HDR sadržaj. Razvojni tim je naveo kako će gejmeri moći da kompletno uživaju u oštrim detaljima i jasnoći HDR naslova bez glitch-eva, nestalih frame-ova i seckanja prilikom igranja.

Što se tiče povezivosti, tu je USB-C arhitektura, koja je implementirana unutar EX3203R, kao i HDMI, DisplayPort, kao i USB 3.1 portovi, a pored toga, EX3203R može emitovati sadržaj sa širokog dijapazona izvornih uređaja poput set-top boxova, Blu-ray-ova, gejming konzola, kao i pametnih uređaja.  Novi BenQ monitor će biti dostupan uskoro na svetskom tržištu, a cena koja se navodi iznosi ispod 900 dolara.

 

AMD BenQ 02

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu