| Vesti | Hardver | AMD je predstavio svoje nove FX CPU-ove
Hardver

AMD je predstavio svoje nove FX CPU-ove

amd

AMD je danas pustio u prodaju AMD FX familiju CPU-ova, koja donosi u potpunosti otključano i prilagodljivo iskustvo za desktop PC korisnike. AMD FX serija desktop CPU-ova uključuje prve na svetu osmo-jezgarne desktop procesore, koji PC entuzijastima omogućavaju ekstremno multi-displejno igranje, mega-taskovanje i kreiranje HD sadržaja – sve to za manje od $245. Ovo predstavlja prvu maloprodajnu dostupnost procesora koji koriste novu AMD-ovu multi-jezgarnu arhitekturu (kodnog naziva „Bulldozer“), koja je sadržana i u novim AMD-ovim serverskim CPU-ovima (kodnog naziva „Interlagos“) i narednoj-generaciji AMD APU-ova.

 

AMD_FX

 

„AMD FX CPU-ovi su se vratili sa osvetom, kao što su potvrdili rezultati nedavnog podviga postavljanja Ginisovog Svetskog Rekorda za ‘Računarski Procesor sa Najvišom Radnom Frekvencijom'“, kaže Kris Kloren (Chris Cloran), korporativni potpredsednik i generalni menadžer, Klijent Grupe u AMD-u. „Dok će overklokeri zasigurno uživati u frekvencijama koje AMD FX procesori mogu da postignu, PC entuzijasti će ceniti izvanredno iskustvo koje su AMD FX procesori u prilici da pruže kao deo balansiranog i pristupačnog desktop sistema„.

Svi AMD FX CPU-ovi pružaju otključane frekvenciske množioce CPU-a radi lakog overklokovanja, što PC entuzijastima otvara put za uživanje u visokim CPU brzinama i pratećem unapređenju performansi. Dodatno, ovi procesori koriste AMD Turbo Core Tehnologiju za dinamičko unapređenje performansi CPU jezgara omogućavajući maksimalne performanse za intezivne poslove.

Počevši od danas, dole navedeni AMD FX CPU-ovi će biti dostupni u globalnoj prodaji. Dodatno AMD FX CPU-ovi i sistemi bazirani na AMD FX procesorima će biti dostupni za kupovinu odmah po inicijalnom lansiranju.

 

  • FX-8150: Osam jezgara, 3,6 GHz osnovne frekvencije CPU-a (3,9 GHz Turbo Core, 4,2 GHz Maksimalni Turbo) sa preporučenom cenom od 245$.

  • FX-8120: Osam jezgara, 3,1 GHz osnovne frekvencije CPU-a (3,4 GHz Turbo Core, 4,0 GHz Maksimalni Turbo) sa preporučenom cenom od 205$.

  • FX-6100: Šest jezgara, 3,3 GHz osnovne frekvencije CPU-a (3,6 GHz Turbo Core, 3,9 GHz Maksimalni Turbo) sa preporučenom cenom od 165$.

  • FX-4100: Četiri jezgra, 3,6 GHz osnovne frekvencije CPU (3,7 GHz Turbo Core, 3,8 GHz Maksimalni Turbo) sa preporučenom cenom od 115$.

 

Bez da potroše malo bogatstvo, korisnici mogu da izkombinuju AMD FX CPU sa matičnom pločom baziranom na AMD Serije-9 čipsetu i AMD Radeon HD 6000 serije grafičkom karticom kako bi kreirali AMD „Scorpius“ platformu za postizanje odličnog igračkog i HD zabavnog iskustva. Kao deo „Scorpius“ platforme, AMD FX CPU-ovi takođe podržavaju AMD CrossFireX tehnologiju, koja omogućava kombinovanje više grafičkih kartica unutar PC-ja radi postizanja odličnog vizuelnog iskustva, kao i podršku za AMD Eyfinity tehnologiju. Putem AMD CatalystControl Center / AMD VISION Engine Control Center softvera, korisnici su u prilici da dobijaju redovna osveženja kojima se unapređuju performanse i stabilnost sistema, i putem kojih se dodaju nova softverska unapređenja.

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu

 

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar