| Vesti | Hardver | AMD EPYC je predstavljen
Hardver

AMD EPYC je predstavljen

AMDEPYC

Kompanija AMD, zajedno sa partnerima iz serverskog ekosistema, plasirao na tržište EPYC 7000 seriju procesora namenjenih data centrima visokih performansi.

Dizajn AMD EPYC-a krase do 32 „Zen“ jezgra i set beskompromisnih mogućnosti nove arhitekture, isporučuju vrhunske performanse kroz niz zadataka, bilo da je reč o procesiranju celobrojnih vrednosti, vrednosti sa pokretnim zarezom ili memorijskoj propusnoj moći, odnosno I/O mogućnostima.

EPYC poseduje svoj visoko-skalabilni dizajn poznat kao SoC (System-On-Chip) od 8 do 32 jezgra sa podrškom za multithreading. Tu je i memorijska propusna moć kroz čitavu paletu modela, sa osmokanalnom memorijskom arhitekturom za svaki EPYC procesor. Takođe, u mogućnosti je da podrži 32 memorijska slota na dual-socket serverima i 16 memorijskih kanala, samim tim EPYC može da se pohvali sa memorijskim kapacitetom do 4 TB.

PCI Express 3.0 podrška se takođe podrazumeva i to za čak 128 linija za svaki model, dok visoko-optimizovana keš hijerarhijska struktura omogućuje visoke performanse i energetsku efikasnost.

 

AMDEPYC 01 T AMDEPYC 02 T AMDEPYC 03 T

 

AMD je takođe uneo i svoju Infinity Fabric koherentnu inter-konekciju koja povezuje EPYC procesore u dvoprocesorskim serverima, uz to se i ubrajaju i posvećene sigurnosne hardverske jedinice.

 

AMDEPYC 04 T AMDEPYC 05 T AMDEPYC 06 T

 

Modeli:

 

AMDEPYC 07

 

Izvor: AMD

 

Komentarišite na forumu