| Vesti | Hardver | Translate One2One slušalice – lek za strane jezike
Hardver

Translate One2One slušalice – lek za strane jezike

One2One

Ono što je nekada postojalo kao plod naučne fantastike, dodatno popularizovano knjigom “Autostoperski vodič kroz galaksiju” u vidu Babelfisha – uređaja koji prevodi jezike direktno, kompaniji Lingmo International je konačno pošlo za rukom da to i obelodani.

Ako ste turista koji panično pokušava da pronađe lokaciju nekog željenog mesta koji u deliću sekunde shvata da njegove jezičke sposobnosti nisu dovoljne da mu lokalni stanovnici priteknu u pomoć ili političar koji ubrzo shvata da je pogrešio na međunarodnom sastanku, konačno je stigao lek za vas.

Translate One2One su slušalice koje imaju sposobnost da za svega pet do deset sekundi što bolje prevedu strane reči vašeg sagovornika. U pitanju je prvi uređaj kome nije potreban Wi-Fi ili konekcija sa mobilnim telefonom, i koji jezičke forme provlači kroz IBM Watson filter za raspoznavanje jezičkih platformi.

 

Jezici kojima One2One barata su trenutno engleski, američka ili britanska varijanta, japanski, francuski, kineski, italijanski, španski, nemački kao i portugalski.

Kako iz kompanije Lingmo-a tvrde, uređaj je u oko 85 posto situacija koristan, ali da će vremenom ovakav vid tehnologije uznapredovati. Jedina začkoljica je to što obe strane moraju imati uređaj kod sebe.

Očekivana cena je oko 180 dolara, i već se očekuje njegova prodaja tokom sledećeg meseca.

 

Izvor: Lingmo International

 

Komentarišite na forumu