| Vesti | Hardver | AMD Donosi Elitne Vizuelne Kompjuterske Performanse sa poslednjom desktop platformom
Hardver

AMD Donosi Elitne Vizuelne Kompjuterske Performanse sa poslednjom desktop platformom

amd

Sunnyvale, Calif. – April 27, 2010 – AMD je najavio trenutnu dostupnost AMD Phenom II X6 procesora i AMD 890FX čipseta ulazeći u novu eru impresivne 3D zabave i vizualizacije. Potrošači koji uživaju u zanosnoj 3D zabavi kao i multi-monitor kombinaciji ekrana sada mogu da se za malo para nadograde na šestojezgarni procesor kao i nagrađenu ATI Radeon HD 5000 seriju grafičkih karti.

Danas se obeležava i dostupnost vodećeg procesora AMD Phenom II X6 1090T Black Edition procesora, AMD-ovog najbržeg i najskladnijeg desktop procesora ikada.

 

„Sa AMD Phenom II X6 procesorom, čak i mnogi probirljiviji kupci mogu napraviti neverovatan, impresivan sistem zabave i moćnu radnu stanicu“, rekao je Bob Grim, direktor Marketinga u AMD.„AMD je odgovorio pozivu ka elitnim desktop performansama i funkcionalnostima po pristupačnim cenama“

 

AMD X6

 

AMD Phenom II X6 procesori poseduju novu Turbo CORE tehnologiju koja prenosi performanse na tri posvećena jezgra koja rade na višem radnom taktu. AMD Phenom II X6 procesori se mogu prebaciti u Turbo mod u zavisnosti od zahtevnosti igara ili radnih aplikacija koji upošljavaju samo dva ili tri jezgra, a mogu i da se vrate na korišćenje svih šest jezgara za potrebe najzahtevnijih aplikacija poput onih koji se bave 3D modelovanjem.

 

Sistemi bazirani na AMD Phenom II X6 procesorima kao i AMD 8xx-serija čipseta su već sada dostupni u Severnoj Americi od strane mnogih velikih prodavnica.

 

  • AMD Phenom II X6 procesori rade na postojećim matičnim pločama koje imaju AM3 i AM2+ sokete, ali sa odgovarajućom BIOS podrškom, što čini ove procesore lakom nadogradnjom.

  • Sa novim AMD OverDrive 3.2.1, kompjuterski entuzijasti mogu da podese sistemske performanse, prilagode podešavanja, i našteluju memorijske performanse za najnoviju AMD platformu sa novim AMD Phenom II X6 procesorom. 1*

  • AMD 890FX čipset je prvi dodatak novom AMD Phenom II X6 procesoru, sa podrškom za ATI CrossFireX tehnologijom, a može da podrži do četiri ATI Radeon grafičke karte kao i već nagrađenu ATI EyeFinity multi-ekransku tehnologiju. 2*

  • Sve neophodne komponente koje su vam potrebne da bi ste kompletirali sistem baziran na AMD Phenom II X6 procesoru možete kupiti za manju cenu u odnosu na konkurentski sistem baziran na šestojezgarnom procesoru.

  • AMD 890FX sa SB850 čipsetom uključuju i najnoviji SATA 6Gb/s hard disk interfejs, Gigabitni mrežni port, HyperTransport 3.0 tehnologiju, kao i PCI Express Generaciju 2.0 koji nudi najbolje performanse.

  • Mnoge AMD 890FX bazirane ploče poseduju funkciju SuperSpeed USB 3.0, koji brzo sinhronizuju i prenose digitalne media fajlove sa vaših uređaja koji podržavaju poslednju generaciju USB 3.0.

 

cipset

 

AMD Phenom II X6 Features on the AMD At Home Blog

AMD Underground Do-It-Yourself Web Site

AMD 8-Series Chipsets Product Page

AMD 5000 Series Graphics Product Page

AMD GAME! Web Site

ATI EyeFinity Technology

 

1* – AMD-ova garancija ne pokriva štetu nastalu overklokovanjem – čak i ako je samo overklokovanje omogućeno preko AMD-ove aplikacije.

 

2* – ATI EyeFinity tehnologija može da podrži do 6 ekrana koristeći jednu ATI Radeon grafičku kartu sa Windows Vista ili Windows 7 operativnim sistemom (sistemi sa više grafičkih karti mogu da podrže maksimalni broj od 8 ekrana sa 6 u SLS i 2 u extended modu) – broj ekrana može varirati u zavisnosti od dizajna karte i trebali bi ste dobro proučiti tačne specifikacije od važećih proizvođača pre nego što se odlučite za kupovinu.

ATI EyeFinity tehnologija radi sa igrama koji podržavaju nestandardni odnos stranica monitora, koji su neophodni za uklapanje više ekrana. Da bi ste omogućili više od dva monitora, dodatni ekrani sa „nativnim“ DisplayPort konektorima, kao i sertifikovani DisplayPort adapteri koji konvertuju ulaz vašeg monitora tako da odgovara konektorima DisplayPorta ili Mini-DisplayPorta vaše karte su takođe potrebni.

 

Izvor : AMD

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar