| Vesti | Hardver | ADATA SR1010 serverski SSD
Hardver

ADATA SR1010 serverski SSD

ADATA SR1010

Kompanija ADATA je predstavila SR1010 SSD-ove namenjene serverima, koji poseduju opsežan sistem enkripcije podataka, uz pouzdanost i sigurnost. Ovi SSD-ovi su dostupni u kapacitetima od 100GB, 240GB i 480GB, a prvenstveno su namenjeni nadogradnji industrijskih servera, data centara i ugradnih uređaja.

Za poslovne servere i data centre, neočekivani kvar sistema može da dovede do neizmerne štete i gubitaka bitnih informacija. Da bi se smanjili ovakvi rizici, komercijalni serveri zahtevaju adekvatan PLP (Power-Loss Protection), zaštitni mehanizam u slučajevima nestanka struje. Zahvaljujući PLP tehnologiji, ADATA SR1010 SSD-ovi sprečavaju katastrofalan gubitak podataka uzrokovan kvarom sistema, a podržavaju i S.M.A.R.T. tehnologiju koja nadgleda status SSD-a. 

 

ADATA SR1010 SSD-ovi ispunjavaju striktne TCG Opal 2.0 i IEEE 1667 specifikacije, pa su idealni za kompanije koje koriste CMS (Central Management Software) kao deo polise sigurnosti podataka. Ovi SSD-ovi takođe ispunjavaju i Microsoft-ov eDrive standard kojim se sprečava curenje podataka, što omogućava sigurnu ponovnu upotrebu diska nakon kompletnog brisanja poverljivih informacija. Ovaj oblik samo-enkriptujućih diskova (SED – Self-Encrypting Drive) pruža laku i cenovno-efikasanu zaštitu podataka neophodnu za data centre.

 

ADATA SR1010 1 T ADATA SR1010 2 T ADATA SR1010 3 T

 

ADATA SR1010 SSD-ovi su kompatibilni sa Linux operativnim sistemom i distribucijama poput SUSE Enterprise i Red Hat Enterprise, kao i VMWare i Citrix virtuelnim mašinama. Ovi SSD-ovi takođe imaju i Microsoft WHQL sertifikat. Korišćenjem Seagate SF2581 kontrolera sa brzinama sekvencijalnog čitanja/zapisivanja od i do 550/550MBs, korisnici mogu postići brzine 4KB čitanja/zapisivanja od i do 73000/45000 IOPS. Pored toga, sa MTBF od 2 miliona sati, SR1010 SSD-ovi pružaju dobre performanse i dugotrajnost. Korišćenjem NAND fleš tehnologija, ovi SSD-ovi namenjeni serverima imaju garanciju od 5 godina za pouzdan i dugotrajan rad.

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu