| Vesti | Hardver | ENERMAX predstavlja Thormax GT
Hardver

ENERMAX predstavlja Thormax GT

ENERMAX je najavio da na tržište uskoro izbacuje novo full tower kućište – Thormax GT, odnosno Thormax GIANT. Radi se o kućištu koje ima prostranu unutrašnjost kako bi podržalo matične ploče E-ATX formata i grafičke karte do 490mm dužine, kao i vodene hladnjake sa radijatorima od 240 i 360mm.

Thormax GT je, ukratko, kućište namenjeno profesionalnim gejmerima i entuzijastima koji imaju visoke zahteve, bar kad je dizajn unutrašnjosti kućišta u pitanju.

Što se tiče dizajna spoljašnjosti, jasno je da cilja na gejmersku populaciju, dakle na korisnike koji vole upadljiva kućišta modernog dizajna. 

 

Osim što može da primi E-ATX matične ploče, u Thormax GT možete smestiti i do četiri dual-slot grafičke karte od 360mm, dok uz uklonjen HDD kavez staju i dve grafičke karte do 490mm dužine. Pored toga, u ovom kućištu ima poprilično mesta i za hard diskove, jer su tu četiri 5.25″ podeoka koji ne zahtevaju alat, pet 2.5″/3.5″ HDD fioka, kao i dodatni 2.5″ podeok koji se nalazi iza tacne od matične ploče.

 

Enermax Thormax GT 1 T Enermax Thormax GT 2 T

 

Thormax GT dozvoljava i instalaciju dva dugačka vodena hladnjaka, debljine do 60mm. Ispod gornjeg dela kućišta staje radijator do 360mm dužine, a u donjem delu kućišta može da se smesti radijator do 240mm dužine.

Thormax GT dolazi sa dva fabrički instalirana Enermax Vegas ventilatora od 180mm koji imaju plavo LED osvetljenje, a korisnici na raspolaganju imaju još šest mesta za montiranje dodatnih 120/140mm ventilatora.

 

Enermax Thormax GT 3 T Enermax Thormax GT 4 T

 

Na gornjem delu kućišta se nalazi bogati I/O panel. Tu su dva USB 3.0 i četiri USB 2.0 priključka, prekidač za pet načina LED osvetljenja na Enermax Vegas ventilatorima koji dolaze uz kućište, power i reset dugmad, kao i RPM kontroler sa četiri nivoa i LED indikatorima brzine sa kojim možete podešavati četiri ventilatora istovremeno.

 

Enermax Thormax GT 5 T Enermax Thormax GT 6 T

 

Thormax GT dolazi i sa magnetnim držačem za slušalice kojeg korisnici po želji mogu smestiti na bilo koju metalnu površinu. Na kraju gornjeg dela se nalazi metalna ručka za lakše prenošenje kućišta, a nogice kućišta mogu da se rotiraju za 360 stepeni. Osim toga, uz Thormax GT korisnici dobijaju i 5.25″ adaptere za konvertovanje jednog 3.5″ HDD-a i dva 2.5″ SSD-a.

 

Enermax Thormax GT 7 T Enermax Thormax GT 8 T

 

Thormax GT će širom sveta biti dostupan sredinom oktobra, ali još uvek nije poznato kolika će mu biti cena.

 

Izvor: Techpowerup, Futurelooks

 

Komentarišite na forumu