| Vesti | Hardver | ADATA SD700 zaradio „Good Design“ nagradu
Hardver

ADATA SD700 zaradio „Good Design“ nagradu

ADATA SD700

SD700, eksterni 3D NAND SSD iz ADATA Technology linije proizvoda, postaje bogatiji za prestižnu nagradu Japanskog instituta za promociju dizajna „Good Design“ za 2017. godinu.

Žiri je procenio da ADATA-in 3D NAND SSD je zaslužio „Good Design“ zbog izuzetne izdržljivosti u kompaktnom i prenosivom pakovanju sa privlačnim dizajnom.

SD700 zadovoljava IEC IP68 standard, kao i MIL-STD-810G standard američke vojske, te je ovaj SSD otporan na udarce, prašinu, vodu, a nudi i efikasan dizajn.

Razvojni tim kompanije se odlučio za kombinaciju elastičnog omotača i čvrstog unutrašnjeg kućišta, a veličina je takva da SSD staje na dlan ruke i teži samo 75 grama.

Dostupan je u crno-žutoj kombinaciji, ili u potpuno crnoj boji. SD700 je odabran među više stotina uređaja za prestižnu „Good Design“ nagradu.

SD700 je 3D NAND SSD koji korisnicima nudi brzine čitanja i pisanja podataka do 440 MB/s. Dostupan je u kapacitetima do 1 TB i pruža gotovo univerzalnu kompatibilnost sa konzolama, PC i Mac računarima putem USB konektora.

Nagrade „Good Design“ dodeljuje Japanski institut za promociju dizajna i reč je o sveobuhvatnom godišnjem programu posvećenom ocenjivanju i isticanju tehnološkog dizajna koji zaslužuje priznanje.

Nagrada vuče poreklo od „Good Design Selection System“ nagrade osnovane 1957. godine od strane Ministarstva za međunarodnu trgovinu i industriju Japana. Od tada, nagradu je tokom više od 55 godina dobilo oko 40000 izvanrednih dizajnerskih rešenja.

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu