| Vesti | Hardver | ADATA predstavio Premier SP580 SSD
Hardver

ADATA predstavio Premier SP580 SSD

ADATA Premier SP580

Kompanija ADATA, je nedavno predstavila novu seriju SSD-ova pod nazivom Premier SP580. Premier SP580 je pravljen sa budžetskim korisnicima na umu, i kao takav predstavlja dobro unapređenje za desktop i laptop korisnike radi bržeg pristupa podacima i bržeg pokretanja aplikacija.

Pokreće ga Marvelov kontroler i nudi pristojne brzine čitanja od 560MB/s i brzinu upisa od 410MB/s. Od naprednijih tehnologija koristi SLC (Single-Level Cell) keširanje, kao i LDPC ECC što bi trebalo da pozitivno utiče na performanse i pouzdanost podataka.

Premier SP580 SSD podržava i DEVSLP (Device Sleep) mod koji smanjuje potrošnju električne energije i produžava trajanje baterije na prenosivim računarima.

 

ADATA Premier SP580 01

 

Nova serija SSD-ova će biti dostupna u kapacitetima od 120GB i 240GB, i dolaziće u kompletu sa adapterom od 2,5mm koji će olakšati instalaciju na laptop računarima. U propratnom paketu će se naći i Acronis True Image HD migracioni softver radi lakšeg prelaska sa postojećeg storage uređaja na Premier SP580 SSD.

 

ADATA Premier SP580 02

 

Iako koristi TLC NAND Flash memorijske čipove, visok TBW (Total Bytes Written) i očekivani životni vek od 1,5 miliona radnih sati, čine ga nešto izdržljivijim od konkurencije.

 

Izvor: TechPowerUp

 

Komentarišite na forumu

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar