| Vesti | Hardver | ADATA predstavila SPECTRIX D41 DDR4 RGB memoriju
Hardver

ADATA predstavila SPECTRIX D41 DDR4 RGB memoriju

D41 XPG

Kompanija ADATA je pre nekoliko dana predstavila XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB memoriju, za koju se u saopštenju navodi da objedinjuje novi dizajn, brzinu i programabilno RGB osvetljenje, kako bi se gejmerima ponudila dostojna nadogradnja njihovih računara.

Takođe, iz kompanije napominju da ovaj memorijski modul nudi podršku za Intel X299 2666 MHz, kao i AMD AM4/Ryzen platforme.

Na vrhu se nalazi potpuno otkrivena RGB LED traka koja omogućava da se boje i svetlosni efekti po izboru korisnika vide u punom sjaju.

Svetlosni efekti su programabilni, pa ih korisnici mogu prilagoditi svojim potrebama i podesiti razne parametre, kao što su brzina pulsiranja i intenzitet svetla, te na taj način poboljšati svoj doživljaj tokom igranja.

Sve ovo se može kontrolisati pomoću ADATA RGB Sync aplikacije ili preko programa za kontrolu RGB svetla koje nude veliki proizvođači matičnih ploča. Kada se priča o brzinama koje nudi SPECTRIX D41 DDR4 RGB memorija, pominju se radni taktovi koji se kreću od 2660 MHz do preko 4600 MHz.

Tu je i podrška za Intel X299 2666 MHz i AMD/Ryzen platforme, kao i Intel Extreme Memory Profile (XMP) 2.0 za lako overklokovanje iz samog operativnog sistema računara i povećanu stabilnost sistema. Iz ADATA-e navode da će u trećem kvartalu ove godine ADATA XPG ponuditi varijantu SPECTRIX D41 memorije koja će imati brzine do 5000 MHz.

Tokom kreiranja SPECTRIX D41 memorije, razvojni tim je naveo da je ona napravljena od čipova koji su prošli rigorozne testove kako bi se omogućila pouzdanost i trajnost. Ima namenski pravljen hladnjak i desetoslojni PCB koji pruža poboljšani kvalitet prenosa signala i veću stabilnost. Kao i svi drugi ADATA i XPG memorijski moduli, SPECTRIX D41 XPG dolazi sa doživotnom garancijom. XPG SPECTRIX D41 memorija je dostupna u dve boje – grimizno crvenoj i titanijum sivoj.

 

D41 XPG 01

 

Izvor: ADATA

 

Komentarišite na forumu