| Softver | Novi 3D Mark
Softver

Novi 3D Mark

3dmark uvodna

Povratak staroj slavi?

 

IT industrija se stalno menja, pa se tako i IT proizvodi menjaju u skladu sa interesovanjima korisnika. Iako već duže vreme sve više i više raste popularnost mobilnih uređaja, čija CPU i GPU snaga više nisu za potcenjivanje, broj testova koji pokazuje snagu mobilnih GPU-ova, kao i CPU-ova nije bilo mnogo.

Futuremark je uočio ove trendove i rešio je da napravi pravu malu revoluciju u svojem najpoznatijem testu – 3D Mark-u. Prethodni 3D Mark testovi pravljeni isključivo za Windows platformu su bili vrlo popularni, naročito među entuzijastima, kao i svetski poznatim overklokerima. Ali da bi se ionako već dobra popularnost povećala potrebno je bilo ući u sve rastuće mobilno tržište koje ima veliki broj korisnika.

Upravo iz tog razloga Futuremark odlučio da novi 3D Mark bude multiplatformski naslov koji se neće samo “vrteti” na Windowsu, već i na drugim OS-evima.

 

 

3d mark

 

Pre nego što krenemo sa opisom novog 3D Marka, napisaćemo par reći kako se 3D Mark menjao vremenom, i kako je zauzeo lidersku poziciju među testovima grafičkih karti.

 

Krenimo…

Ivan Vujić

Software, storage, network etc editor @ AXE
Database migration @ RC ETF

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste poslali komentar