| Rubrike | Reportaže | Marko Đurić, Epson: „Pomažemo mladim kreativcima“
Reportaže

Marko Đurić, Epson: „Pomažemo mladim kreativcima“

Epson Marko

Na ovogodišnjem izdanju sajma „Grafima“ kompanija Epson je na svom štandu predstavila rešenja za profesionalnu štampu i najavila saradnju sa beogradskom Školom za dizajn. Štand kompanije Epson bio je domaćin izložbe radova učenika beogradske Škole za dizajn, koji su bili odštampani upravo na Epson štampačima za profesionalnu primenu.

Kompanija Epson je sa ponosom predstavila početak saradnje sa beogradskom Školom za dizajn, ističući važnost pravovremene edukacije mladih talenata o poslovnim rešenjima i svoju ulogu i odgovornost da mlade kreativne ljude od samog početka profesionalnog razvoja usmeri ka pravim rešenjima.

Epson je predstavio rešenja za profesionalnu štampu na širokoj paleti materijala poput medijapana, keramike, metala, tekstila, papira itd. Posetioci i predstavnici medija na štandu kompanije mogli su da se uvere u izuzetna Epson rešenja i tehnologije koje su predstavljene na sajmu: dye-sublimation, signage, textile i photo/fine arts štampa.

Na štandu su predstavljeni uređaji iz SureColor S serije – namenjeni za štampu na različitim medijima kao što su izložbeni displeji, posteri, baneri, paneli sa pozadinskim osvetljenjem i automobilska folija, štampači iz SureColor F serije – SureColor SC-F2000 i SureColor SC-F6200 – za štampu na tekstilu, serija SureColor P – namenjena za štampu fotografija, SureColor T serija – namenjena za štampu tehničkih crteža sa visokim nivoom detalja, kao i ColorWorks serija uređaja za štampu nalepnica.

Ovom prilikom smo razgovarali sa gospodinom Markom Đurićem, business account menadžerom za balkansku regiju za LFP i BS uređaje u kompaniji Epson.

Pored toga što ove godine nastupa sa samostalnim štandom, šta kompanija Epson predstavlja na ovogodišnjoj „Grafimi“?

– Želeo bih da istaknem da smo na ovogodišnjem sajmu „Grafima“ predstavili saradnju sa beogradskom Školom za dizajn u vidu projekta koji se tiče primene Epson tehnologija na radovima učenika.

 

Epson Marko 01 T Epson Marko 02 T Epson Marko 03 T

 

Šta podrazumeva ova saradnja sa Školom za dizajn povodom „Grafime“?

– Saradnja sa Školom za dizajn se ogleda u tome da smo radove koje su učenici Škole za dizajn ručno crtali tokom prethodne školske godine digitalizovali i aplicirali ih na različite medije poput medijapana, keramike, metala, tekstila, papira i sl, uz pomoć Epson tehnologija koje su ujedno predstavljene na ovogodišnjem sajmu: dye-sublimation, signage, textile i photo/fine arts.

Koliko je kompanija Epson posvećena podršci mladih i na koji način se Epsonovi ciljevi realizuju kroz taj tip podrške?

– Mi u kompaniji čvrsto verujemo da saradnja sa Školom za dizajn na najbolji način može da predstavi najkvalitetnije od obe strane. S jedne strane imamo mlade i kreativne ljude, dok s druge strane imamo Epson tehnologije – spoj te dve stvari naglašava ono što mi želimo da predstavimo tržištu. Epson kao kompanija u svojoj strategiji nema za cilj da prodaje samo hardver, dakle samo printere, već nam je vizija da ponudimo sveobuhvatno rešenje. Na ovogodišnjoj „Grafimi“, u saradnji sa Školom za dizajn smo uspeli to da predstavimo.

Da li će se saradnja sa beogradskom školom nastaviti i u kom će se pravcu razvijati?

– Sa velikim zadovoljstvom mogu da najavim da će se naša saradnja nastaviti i nakon završetka sajma tokom cele ove školske godine. Izuzetno mi je drago što je rukovodstvo Škole za dizajn u Beogradu prepoznalo mogućnost da Epson tehnologije mogu biti primenjene u redovnim školskim aktivnostima. Na taj način, kroz praktični rad unosimo elemente dualnog obrazovanja i pomažemo mladim kreativcima da se na pravi način, već od tinejdžerskih dana formiraju u pravom smeru imajući priliku, da već na samom početku svog profesionalnog razvoja osete duh preduzetništva.

 

Komentarišite na forumu