| Rubrike | Reportaže | Epson i Škola za dizajn na Grafimi 2017
Reportaže

Epson i Škola za dizajn na Grafimi 2017

Epson Grafima 2017

Na ovogodišnjoj Grafimi, kompanija Epson je stupila u saradnju sa beogradskom Školom za dizajn i na svom štandu predstavila radove učenika koji su odštampani pomoću njihovih uređaja.

Štand kompanije je krasio veliki asortiman različitih Epsonovih štampača, poput LFP (za velike formate štampanja), pa do najrazličitijih vrsta materijala na kojima je moguće štampanje.

Uvodnu reč je dao Marko Đurić, Epson-ov Business Account menadžer za Balkan, koji je pozdravio goste u velikom broju i predstavio program koji je jedinstven za ovogodišnje izlaganje Epson-a.

Naime, jedna od glavnih tema današnjeg izlaganja su bili radovi beogradske Škole za dizajn, a sa ovom ustanovom je Epson oformio saradnju.

Radovi su bili karakteristični po tome što su prezentovani na širokom dijapazonu materijala poput keramike, tekstila ili aluminijuma.

Čelnici su naveli kako je ovo vid podrške mladim talentima, kao i predstavljanje mogućnosti rastućeg Epson portfolija. Naravno, ova saradnja se ne završava sa ovom prezentacijom, a kako dodaje Marko Đurić iz kompanije Epson: „Saradnja Škole za dizajn i kompanije Epson zadovoljava elemente dualnog obrazovanja i primer je dobre prakse razvoja novih veština kod učenika. Sam vid ovakvog obrazovanja pomaže kreativnim ljudima da učestvuju u razvoju privredništva i da u daljoj fazi primene sva svoja znanja i imaju adekvatan nastup“.

 

Epson Grafima 2017 01 T Epson Grafima 2017 02 T Epson Grafima 2017 03 T

 

Nakon toga, predstavljeni su i LFP uređaji, kao i materijali na kojima se može štampati. Štampači iz serije iz SureColor S serije mogu da se pohvale mogućnošću štampanja na različitim medijima poput izložbenih displeja, postera, banera ili panela sa pozadinskim osvetljenjima, SureColor F serija pokazuje lakoću štampanja na tekstilu, dok SureColor SCF sublimacioni modeli garantuju visok kvalitet štampe na tekstilu i štampe promo materijala, kao i produktivnost prilikom povećeg tiraža.

 

Epson Grafima 2017 04 T  Epson Grafima 2017 05 T Epson Grafima 2017 06 T 

 

Epson-ova SureColor P serija je nastojala da pokaže spoj kvaliteta UltraChrome pigmentnog mastila i posebnog dizajna glave štampača, i ponudi što veći kvalitet slika koje je moguće štampati na najrazličitijim materijalima. SureColor SC-P10000 uz set mastila sa deset UltraChrome Pro boja je navedena kao idealni dodatak bilo kojoj fotografskoj laboratoriji, štampariji i kompaniji u potrazi za internim rešenjem za produkciju fotografija visokog kvaliteta. Na štandu su se našli i uređaji iz Sure Color T serije koja je namenjena za štampu tehničkih crteža velike preciznosti i prezentacija.

 

Epson Grafima 2017 07 T Epson Grafima 2017 08 T Epson Grafima 2017 09 T

 

Epson je izložio i tri uređaja iz ColorWorks serije – ColorWorks C3500, C7500G i C831. Ovi uređaji namenjeni su kompanijama koje žele da štampaju sopstvene nalepnice u boji visokog kvaliteta, uz minimalne troškove rada i materijala i bez zastoja u proizvodnji. Ušteda je omogućena zahvaljujući inkdžet tehnologiji štampe zasnovane na zamenljivim, pojedinačnim kertridžima u boji.

 

Epson Grafima 2017 010 T Epson Grafima 2017 011 T

 

Regionalni menadžer prodaje komercijalnih i industrijskih rešenja za štampu za područje centralne Evrope i Balkana, Akim Bukmakovski, izjavio je da je „Epson odlučan u tome da kompanijama i preduzetnicima pokaže da mogu da prošire svoje poslovanje i uvećaju zaradu korišćenjem proizvoda visokog kvaliteta i visokog nivoa prilagodljivosti.

Posetioci mogu da vide da korišćenjem Epson inkdžet štampača mogu da kreiraju širok spektar proizvoda od tekstila i sa sublimacijom boja uključujući i štampani reklamni materijal, majice, odeću, 3D poklone, promotivne proizvode, zavese, jastuke, nameštaj i slično“.

 

Epson Grafima 2017 012

 

Komentarišite na forumu